Junioři vezou veledůležité ligové body. Žáci obrátili zápas s Příbrami

21.10.2019 21:09

Junioři vybojovali v lize veledůležité vÚstí nad Labem! Dvojzápas na soupeřově půdě, který měl hodně naznačit ambice a výkonnost našeho týmu. Podle dosavadního vývoje v tabulce bylo již dopředu jasné, že půjde o utkání dvou žhavých adeptů na vítězství v celé soutěži, tudíž o postup do baráže extraligy juniorů. Je potřeba přiznat, že toto je předsezonní cíl našeho družstva. Na důležitost utkání poukazovala i videopozvánka trenéra Ústí nad Labem (mámer ji i na facebooku SK Volejbal Kolín). Na sever Čech jsme v sobotu brzy ráno vyrazili v téměř kompletní, tudíž nejsilnější sestavě (chyběl pouze Šotek s angínou). Předzápasové prognózy se naplnily měrou vrchovatou. Dvě naprosto vyrovnaná utkání, vrcholící závěrečnou pátou, zkrácenou sadou. V obou jsme byli o kousíček lepší, možná pomohlo i trochu sportovního štěstíčka. Takže dvě cenná vítězství 3-2, čtyři body do tabulky a průběžné první místo v tabulce. Pochvalu za nasazení, bojovnost a předvedený výkon zaslouží všichni hráči. Výborně jsme se doplňovali a hráli jsme jako tým. Přesto bych však chtěl vyzdvihnout výkon nahrávače Kuby, který fyzicky velice náročný dvojzápas zvládl s velikým přehledem. Soupeř nás předčil pouze v obraně na síti, což se určitě návratem Šotka zlepší, ve všech ostatních činnostech jsme měli mírně navrch my. Bohužel velkou kaňkou na velice slušném juniorském volejbalu byl výkon rozhodčího. Svými oboustranně nepřesnými výroky, dokonce neznalostí pravidel negativně ovlivňoval vývoj obou utkání. Sestava: Ruda, Kuba, Michal H., Vojta N., Mára, Denis, Haufíno, Michal R., Šimon A ještě na okraj: V neděli jsem navštívil utkání krajského přeboru starších žáků, kde naši borci porazili naprosto přesvědčivě lídra tabulky Příbram. Chlapci, tleskám, nejen za výsledek, ale hlavně za předvedený výkon. Moc pěkný volejbal, jen tak dál. Komín

 

 

Ctvrté kolo krajského přeboru starších žáků se tentokrát se hrálo v Kolíně a od posledního víkendu to bylo jako den a noc. Jak jsem byl po českém poháru zklamaný, tak po tomto vikendu jsem nadšený. Hráli jsme proti Sokolu Králův Dvůr, kterému jsme nedali nejmenší šanci. Zahráli si všichni a vyhráli jsme 2:0. Následovala Příbram. Dosud neprohrála a v Ceském poháru skončila na 2. místě (my na 16.) První set byl od začátku v rukou Příbrami a i když jsme hráli poměrně dobře, prohrávali jsme 18:7. Pak se však něco stalo... Mates zachránil už ztracený míč, kluci se chytli a najednou byl stav 20:20. Neskutečná obětavost, kluci hráli výborně a zvítězili 25:23. Ve druhém setu jsme navázali na skvělý výkon v setu prvním a vyhráli 25:19. Opravdu těžký zápas a skvělá hra mi chvílemi vháněla slzy do očí a určitě jsem nebyl sám ( viď, Šotku). Vítězství 2:0 nás doufám nakopne k další dobré práci v trénincích. Ve třetím utkání jsme se poprvé potkali s naším béčkem a mohu říct, že kluci se zlepšují a vidím další skvělou partu hráčů. Z dnešních 9 bodů mám opravdu velkou radost a klukům gratuluji. Hrali: Vojtěch Vondráček, David Kolek, Matěj Stoupa, Jan Ječmínek, Kuba Opa, Vojtěch Barták, Jakub Hladík, Rafael Rossi a Tomáš Opa.

 

Kolín B nastoupil ve stejném kole proti Příbrami, Královu Dvoru a našemu Áčku. Všechny zápasy dopadly v náš neprospěch 0:2. Zradil nás příjem a ani na servisu jsme nic nepředvedli, bohužel. Sestava: Kubáč J., Nepraš J., Novotný O., Pošík J., Prášek O., Pásler M., Černý Š., Malimánek M., Šotola T., Vonšovský J.

Trenérka Gábina