Kadeti osmí v exralize, žáci 14. na mistrovství republiky a mnoho dalšího v Pondělní bagrovačce

15.05.2019 16:09

Premiérová účast ve finále extraligy kadetů s hořkou příchutí. S trochu smíšenými pocity hodnotím právě skončenou sezónu družstva kadetů. V průběhu celé sezóny kluci makali a předváděli mnohdy parádní volejbal. Docházka a tréninková morálka byla na vynikající úrovni. V lize juniorů, pokud jsme byli v plné sestavě, jsme jen těžko hledali soupeře, který by nás byl schopný alespoň trošku potrápit. Bohužel účast našich reprezentantů na reprezentačních soustředěních tým oslabovala, a soutěž se tím zdramatizovala. Postup do kvalifikace o extraligu juniorů byl přesto stále v našich rukách, stačilo vyhrát jeden zápas v Benátkách nad Jizerou. A to je první kaňka na jinak úspěšné sezóně. Drobná zranění, ale hlavně účast NĚKTERÝCH hráčů na lyžařských kurzech zapříčinila, že náš výkon byl podprůměrný a zaslouženě jsme oba klíčové zápasy prohráli. V extralize kadetů jsme v průběhu sezóny bojovali kolem šestého místa a střídali první a druhou výkonnostní skupinu. Umístění do osmého místa po základní části nám zaručovalo účast v závěrečném finále. Během základní části jsme dokázali sehrát vyrovnané zápasy i s pozdějším vítězem LvyPraha – porazili nás 2:3 nebo dokonce porazit semifinalisty z Ostrava. Při posledním turnaji základní části nás však postihla zdravotní pohroma: ve třech dnech tři hráči v nemocnici. Vojta Novotný a Pepa Vodička výrony v kotníku, Mára Tichý přetržený vaz, pro změnu v kotníku. Takže naše příprava na samotné finále byla tímto velmi ztížena. A samotné finále? Dva velmi slušně odehrané zápasy s Příbrami a Lvy z Prahy, přesto porážky. V dalších třech utkáních už tým zdecimovaný zraněními nenašel sílu vzdorovat silným soupeřům a výsledkem je osmé místo. Nutno ovšem podotknout, že i tak se jedná o vynikající výsledek. Jako jediní účastníci finále (možná s výjimkou Hradce Králové) jsme celou sezónu odehráli pouze s vlastními odchovanci. Ostatní týmy jsou vlastně výběry s velkou koncentrací reprezentantů a medailistů z mistrovství Evropy. Dalším velkym plusem našeho týmu je věkové složení, kdy hlavní osa týmu má před sebou ještě dvě sezony v této kategorii. Za celou sezónu patří klukům od trenérů dík za přístup, nasazení, ochotu bojovat i za nepříznivých okolností. Těšíme se na další sezónu. Na závěr ještě prosbicka: držte naším klukům palce na reprezentačních akcích. Rudovi, Šotkovi, Kubovi na mistrovství Evropy v Bulharsku a Šimonovi na mistrovství světa v Tunisu.

Trenér Komín

 

Před čtrnácti dny se družstvo mladších žáků probojovalo do záverečné fáze mistrovství České republiky, kde nastupuje pouze posledních 16 druzstev z cele republiky. V pátek vyrazila statečná osmička k prvnim zapasům (Honza Ječmínek, Honza Kubáč, Tomáš Sotola, Adam Patočka, Ondra Prášek, Matěj Hala, Filip Nohejl a Kuba Pošík). Na republice uz není lehkého soupeře a hned v prvním setu prvniho zápasu jsme dostali nakládačku 25:3. Následne s družstvo zvedlo herně, ale na výhru to v pátek nastačilo - to znamená dvakrát prohra 2:0 (Usti n/L, Jirkov). Bohužell nám pro nemoc chyběl Kuba Hladík a ze základu ještě Petr Kubáč, který ale v sobotu ráno dorazil a na hře to bylo znát. V sobotu ráno jsme ještě prohráli 2:0 s Ostravou, nasledně 2:0 s Velkým Meziříčím (to už bylo v koncovkach setů 29:27) a konečně první výhru jsme vybojovali 2:0 proti Novému Boru. V neděli dostali i priležitost i mladíci Kuba Pošik a Vojta Ječmínek, i když poslední zápas skončil prohrou 2:1 v tie-breaku a na palubovce nastalo „slzavé údoli“. Za celý turnaj chválím všechny kluky – vyzdvihnout musím Honzu Ječmínka na utoku a Toma Sotolu na nahrávce. Velice slušne zahrál Honza Kubáč a některé zápasy se povedly Adamovi a Ondrovi. Matěj a Filip byli velice nervozní z atmosféry, ale oba zaslouží pochvalu a myslim, ze Filip udelal za tři turnajové dny obrovský pokrok. Oba vidím jako příslib do budoucna. Kuba s Vojtou od začátku jeli jako podpora na lavičku (nasát atmosféru) – řadne fandili a když dostali přílezitost na hřišti, nezklamali. Diky za reprezantaci SKV Kolín, 14. místo opravdu neni špatné!

P.S.: Na kdyby se nehraje, ale kdyby byl Kuba Hladik a Petr Kubáč absolvoval celý vikend, myslím, že TOP 5 by bylo na dosah.

Trenér Šotek

 

Krátká zpráva o tom, jak jsme strávili víkend na Sabinině memoriálu. Proč Sabinin? Sabina byla 15-ti letá dívka, která jela před 10 lety z čarodějnic. Auto řídil opilý kamarád, Sabina seděla na zadním sedadle se svým přítelem. Auto ve velké rychlosti bouralo a vyletělo do vzduch a na zem dopadlo zadní částí.. Po nehodě ještě Sabina zavolala záchranku, ale druhý den v nemocnici zemřela. Její partner zemřel hned při nehodě, další spolujezdec na předním sedadle přišel o nohy a řidiči se nic nestalo. Takže od té doby se pořádá tento turnaj na její památku. Na turnaji bylo celkem 7 týmů - Jiskra Havlíčkův Brod, TJ Ústí nad Labem, Jiskra Nový Bor, 2 x pořádající Třebín (České Budějovice ) a my a naše juniorky. Kaňkou na naší účasti byl výron kotníku Terky Hr., ke kterému došlo při rozcvičování na kolínské derby s juniorkami (doskočila na zatoulaný volejbalový míč). Proměnlivé výkony našich holek, kdy se střídaly výborně odehrané zápasy s úplnými propadáky jsme probrali (já , Vítek a holky) po prvním zápase v neděli, takže se k tomu nebudu vracet. Přesto jsme na turnaji obsadili celkově čtvrté místo, naše juniorky byly páté. Turnaj vyhrála Jiskra Havlíčkův Brod, ( v baráži o 1. ligu porazila těsně vítěze našeho KP Hořovice a udržela se v lize). Za zmínku stojí dále povedený večer u Vítka na chatě a v neděli naše aktivní účast na finále extraligy mužů mezi Jihostrojemm ČB a Duklou Liberec, které bylo pro dívky příjemným vyvrcholením dvoudenního výletu do ČB.. Protože jsme se po vyčerpávajícím výletu vrátili až v 11 hodin večer, zrušil jsem , po dohodě s většinou, pondělní trenink.. Kdo se zúčastnil: Barča T., Síma P., Jana H., Kája Kv., Kája R., Bary M., Terka Hr., Ema K., Helča J., Terka K

Trenéři Jarda a Víta

 

Jediný příjemný den, v týdnu špatném na počasí na počasí , tři druhy povrchu hřišť, dobrá organizace, bezproblémoví rozhodčí (zvláště z Kolína) a vynikající výsledek našeho týmu červených. To byl svátek 8. května a finálový turnaj středočeského minivolejbalu na Mělníku. Naše hráčky a hráči bojovali celý den ve třech barevných kategoriích o nejlepší místa a soupeřů bylo opravdu mnoho. Vždyť třeba v „červeném“ bylo přihlášeno 60 týmů. A právě tam jsme dosáhli nejlepšího úspěchu a bez porážky získali zlaté medaile. Šesté místo modrých dívek, sedmé a deváté žlutých, to byly další naše slušné výsledky. Celkové výsledky budou k dispozici na http://stc.cvf.cz/  a nás teď čeká 8. až 9. června celostátní kolo minivolejbalu v Jindřichově Hradci. Děkujeme všem trenérům a rodičům za fandění, rady, organizaci a krmení našich hráček a hráčů.

Lukáš a Radek