Kadeti druzí v extralize. Junioři "smázli" Rakovník

29.09.2020 19:05

O víkendu jsme hráli první rozřazovací turnaj extraligy kadetů – a hned na domácí půdě v hale Stap. Bohužel se nám před zahájením sezóny zranil nahrávač Kuba, ale vzhledem tomu, že je to silný chlap, dal se do pěti týdnů od sešroubovaní ruky natolik dohromady, že mohl alespoň pinkat. Ale blokovat musel pouze jednou rukou. V průběhu turnaje se nám navíc rozsypal blokař Matěj a tak v neděli na jeho pozice zaskočil Honza Ječmínek a ač ještě věkem starší žák, popasoval se s touto situacívýborně. A teď už k samotnému průběhu turnaje. Hned v prvním zápase jsme narazili na nejsilnějšího soupeře - Duklu Liberec. A bohužel jsme nezvládli koncovky setů a prohráli 3:0. Naštěstí nás tato prohra nesrazila a hned další zápas s Karlovarskem jsme zvítězili 3:0. V neděli nás ráno čekal zápas v dalším velmi silným soupeřem z Nového Jičína. A byla to velká bitva. Zápas byl velmi vyrovnaný a kluci hráli opravdu skvěle v poli a na síti, ale se servisem byli o proti soupeři pozadu. Za stavu 1:1 a 13:8 pro nás se Jičínu zranil hráč a musel být odvezen do nemocnice. Set jsme vcelku jednoduše dohráli, ale tým Jičína se zmobilizoval a semknul. Ve čtvrtém setu nám nedal šanci, a zápas tak zamířil do tie-breaku. V pátém setu jsme udrželi pozornost hned od začátku a vytvořili si náskok a ten jsme dovedli až do konce a zvítězili 3:2. V posledním zápase jsme hráli proti druhému týmu z Liberce - se Slavií. Nehráli jsme úplně dobře, opět nás zradil servis, přesto jsme zvítězili 3:0. Tyto výsledky nás tak katapultovaly na celkové 2. máísto v turnaji, zahájení sezóny tak začalo velmi dobře.

Hráli: Kuba Hoang, Oskar Palovčik, Petr Šotola, Matěj Stoupa. Ruda Stieber, Richard Čermák, Martin Červinka, Vojta Soukup, Rafael Rossi, Vojta Vondráček, David Kolek, Jan Ječmínek

Trenéři Dan a Komín

 

Starší žáci odehráli v Nymburce zápasy krajského přeboru. A tohle kole bylo pro nás úspěšné. Vyhráli jsme dva ze tří zápasů. Porazili jsme Králův Dvůr 2:1 a Roztoky 2:0. Poslední zápas s Nymburkem jsme sice prohráli, ale po boji a s hlavou vzhůru. Kluci předvedli krásné zápasy, hráli s chutí a trpělivě. Velkou zbraní byl náš servis. Pochvala je na místě. Sestava: Kubáč J, Šotola T., Bětík O., Prášek O., Pásler M., Malimánek M., Sehnal J., Černý Š., Jiráček F. a Vonšovský J.

Trenérka Gábina

 

Po náročném ránu (sraz v 6:10) se naši junioři vypravili do Rakovníka kde sehráli dva zápasy krajského přebotu. V prvním zápase nás trápil útok, museli jsme se přizpůsobit nepřirozené soupeřově hře bez útoku, která nám občas dělala problém. Přesto vyhrávame 3:0. V druhém zápase nás trápilo podání a také příjem, což nám znemožnilo hrát pestřejší hru. Ale opět vyhrávame 3:0. Speciální pochvala patří Markovi, který i přes špatný příjem zvládl vždy nahrát špičkově. Mimo jiné Marek také potahal tým na podání a výbornou hrou v poli.

Sestava: Marek Tichý, Michal Russ, David Kolek, Rafael Rossi, Opa Tomáš a Jakub, Vojta Barták Trenér: Martin Tomíšek