Junoři v lize dál drží první místo

10.02.2020 21:13

Kadetky opravdu víkend plný volejbalu. V sobotu sehrály první dvojzápas skupiny o 1. až 6. misto v 1. lize kadetek a v neděli vyjely do Neratovic na dva další zápasy v krajského přeboru juniorek.
V sobotu sehrály dva zápasy s TJ Jiskrou Havlíčkův Brod. Musíme přiznat, že nás Jiskra přehrála a zvítězila dvakrát 3:0. Zápas to byl poměrně vyrovnaný, avšak všechny koncovky zvládl soupeř lépe. My jsme střídali pěkné okamžiky s naprosto dětskými chybami a vše jsme okořenili velmi špatným příjmem v několika postaveních, kdy nám soupeř "utekl".

Hrály: Bety Bl., Síma P., Bára T., Kája R., Ema K., Elis R., Kája Kv., Terka Hr., Terka K, Adéla J.
V neděli jsme vyjeli na do Neratovic. Zde jsme po velkém boji porazili Neratovice - opět kvůli špatnému příjmu - pouze 3:2, a Kunice 3:0.
V neděli hrály: Bety Bl., Síma P., Bára T., Jana H., Kája R., Ema K., Elis R., a Áďa K. a půjčená Anna H.
Trenér Jarda

 

V předehrávce 26. kola ligy juniorů jsme v naší domácí hale hostili tým Aero Odolena Voda. Situace v tabulce je z našeho pohledu jasná, abychom zůstali na konci sezony na prvním místě a tím si zajistili účast v baráži o extraligu juniorů, musíme ve zbývajících osmi utkáních nasbírat minimálně 16 bodů. Soupeř přijel v nejsilnější možné sestavě, včetně smečaře Adama Shakera, který již sbírá první starty v extralize mužů. Přesto, že se v pátek v místním společenském domě konal velmi důležitý a společensky prestižní maturitní ples stavební průmyslovky, kluci se nenechali zlákat a k předzápasovému režimu přistoupili velmi zodpovědně. To se projevilo na hřišti, soupeře jsme po oba zápasy k ničemu nepustili a velice sebevědomým, přesvědčivým a soustředěným výkonem jsme zvítězili dvakrát 3:0. Velice dobře jsme se vypořádali se soupeřovým servisem, měli jsme výborně přihráno a tak si Kuba mohl vyzkoušet i některé překvapivé útočné kombinace. Z individuálních výkonů bych vyzdvihl útočnou potenci Vojty Novotného, který do pole soupeře skládal jednu čtyřku za druhou, dále neskutečný servis naší kolínské bestie Rudy, který nenechal přihravačům Odolena Vody ani chviličku vydechnout. A vůbec největším kladem bylo zabudování do sestavy dalšího benjamínka Matěje Stoupy (ročník 2005), který ve své premiéře mezi juniory podal velice slušný výkon. Sestava: Kuba, Ruda, Vojta N., Mára T., Šimon K.,Vojta S.,Denis K.,Michal R., Matěj Stoupa 

Trenéři Komín a Dan

 

V sobotu se mladší žáci zúčastnili dalšího kola krajského přeboru v Kladně. Turnaj se nám poměrně vydařil. Úvodní vítězství 2:0 nad Příbramí se nerodilo lehce, zejména ve druhém setu nám utekl začátek, ale soustředěným výkonem, zlepšeným příjmem a dobrým útokem jsme soupeře nakonec přehráli. Na nahrávce jsme vyzkoušeli úspěšně dvojici Kuba, Pepa, útočili Tom a Matěj (kterého následně do pole střídal dobře Šimon), na středu hráli dobře Milan i Ondra.

Do druhého zápasu se silným Kladnem (0:2) jsme postavili na otrkání se Adama a Šimona, na středu si své odehrál Ondra a Milana na chvíli vystřídal Pepa, na náhře hráli velmi dobře Tom a Kuba. Kladno nás jasně v prvním setu přehrálo, do druhého setu ale postavilo lavičku a do stavu 16:16 jsme hráli vyrovnanou hru. Pak se do hry vrátila úvodní kladenská šestka a už nás k ničemu nepustili. Na servisu se dařilo Adamovi, v poli hrál velmi dobře Tom.

V posledním zápase, dohrávce s Kralupami, jsme odehráli dva zcela rozdílné sety, v prvním, naprosto pohodovou hrou bez větších chyb s tím, že zkažené podání jsme dokázali poměrně rychle nahradit dobrým příjmem, náhrou a úspěšným útokem jsme excelovali. Do druhého setu ale soupeř pozměnil rozestavení hráčů a dělal nám velké problémy. Nedařil se příjem (Ondra, Matěj) ani útok (Kuba, Matěj) , lze říci, že z uvedeného ale dobře nahrávali Tom s Pepou. Průběžné stavy 0:6; 1:8 a 9:16 nám, i přes oddechové časy a střídání, psychicky nepomohly. Z nejhoršího tým dostal Kuba dvěma sériemi na podání, první ze stavu 1:8 na 6:8 a druhou ze stavu 12:19 změnil, při třech dobře rozehraných míčích v poli a zdařilých útocích Ondry, výsledek na 23:19 v náš prospěch, z čehož se již soupeř nevzpamatoval. Výsledek byl o to cennější, že v závěrečném dohrávaném utkání dokázaly Kralupy vzdorovat silnému Nymburku.

Poděkování patří všem účastníkům, obdiv si zaslouží Milan, a za přístup i Šimon a Adam.

Trenér Radek