Junoři druzí v lize. Děvčata (některá) vítězně v Ceském poháru

11.03.2019 15:01

Dvojázpas v Benátkách nad Jizerou, tedy utkání o první místo v tabulce skupiny B, zastihl naše juniory na konci jarních prázdnich. V herním i zdravotním útlumu. Mára s Rudou nastoupili se sebezapřením, bolavé rameno a záda jim nedovolují podávat takové výkony jako v průběhu sezóny. Michal Hovorka má bolavá kolena, Haufíno si prožil první kontakt s míčem po čtrnáctidenních antibiotikách. Sotek s Denisem měli ještě na nohou lyžáky po povinném týdnu na horách. Bojovali jsme, ale soupeř byl volejbalovejší a dělal méně vlastních chyb. Dvě porážky 2:3 a 0:3 nás odsoudily na zřejmě konečné druhé místo. Teď je potřeba doléčit šrámy, pořádně potrénovat a soustředit se na vrchol sezony - finále extraligy kadetů, v němž nastoupí většina juniorského týmu.

Trenér Komín

 

O tomto víkendu hrály juniorky i kadetky poslední kolo Českého poháru. Juniorky se ocitly ve 3. výkonnostní skupině a výsledky tomu odpovídaly. Sedm zápasu, sedm výher i bez přítomnosti trenéra, který poznával místní nemocnici a šikovnost doktorek. Volejbal hrály holky s chutí, což mě nejvíce potěšilo. Nálada po celý víkend byla skvělá a za celé účinkování v poháru jim děkuji. Sestava: Fořtová S., Zapletalová, Jarešová, Keblovská, Votavová, Nováková, Rohlová, Hlínová, Fořtová M.

A jak se vedlo kadetkám: První komplikací bylo, že jsme si na sobotu neobjednali oběd, což se posléze ukázalo jako výborná taktická varianta, protože na hřišti jsme v každém zápase dostali takovou "dršťkovou", že jsme večer byli plní dojmů a na jídlo jsme neměli moc pomyšlení. Večeře - papírovej kuřecí řízek to moc nevylepšila. Důvodů proč se nedařilo, spatřujeme víc. Holky postoupily do vyšší skupiny, kde bylo znát, že míče lítají rychleji, soupeřky tolik nekazí a naopak naše chyby dokáží potrestat. Objektivně je potřeba taky říct, že týden před turnajem se prakticky netrénovalo, Jana s Helčou a Naty měsíc a půl nehrály soutěžní zápas, Kája byla po týdenním lyžování a noční cestě z jarních prázdnin, což není ideální příprava. Navíc celý ČP (na rozdíl od KP) pojímáme tak, že holky točíme, aby si všechny zahrály stejně, takže občas účko hraje na smeči, smečařka na bloku, což sehranosti moc nepřispívá, každopádně nehraje pouze základní šestka. Na druhou stranu chyby by se projevily, i kdyby výše uvedené skutečnosti neexistovaly, a nedostatků bylo tolik, že bych tady popsal dvě role toaletního papíru a tolik prostoru mi šéfredaktor nedal. Zmíním jenom tragický příjem, měkký útok, špatně fungující pole a spoustu zkažených podání, kdy se nadřeme na bod a vzápětí ho soupeři darujeme. Takže jak se zvyšoval počet zápasů, zvyšoval se počet prohraných setů a zvyšovala se i naše deprese - poslední zápas, to už byl totální zmar. Jediné, co zůstávalo konstantní, byl počet vyhraných setů, ale ta konstanta nebyla moc radostná (0). 

Co musíme ocenit je to, že v neděli se holky oklepaly a přestože hrály pouze s týmy z horní části tabulky a vyhrály jenom jeden set, hra už byla mnohem lepší nasazení také a sety byly prohrané v koncovkách. Už se tomu zkrátka dalo říkat volejbal. Asi za to mohla vydatná snídaně. Na závěr holky dostaly diplom za 21. místo, z kterého nejmenovaná osoba dlouhých blonďatých vlasů drobnou retuší udělala diplom za první místo, takže jsme odjížděli zvesela a ani jsme netrvali na opakování slavnostního ceremoniálu. Rovnou jsme odfrčeli do Mekáče - to je takovýto, jak se tam jí z papíru, plastů a rukama - já to moc nemusim, ale holky si pošmákly na zdravý americký stravě.

Závěr je asi takový, že jsme rádi, že si holky na vlastní kůži ověřily to, co se jim snažíme natlouct do hlavy - že pokud se chceme někam posunout, to znamená příští rok vyhrát krajský přebor a postoupit do vyšší soutěže, tak že nás čeká spousta práce, bude zapotřebí hodně věcí zlepšit, a to bez pořádného a kvalitního tréninku nepůjde, takže budeme celé léto "žrát" antuku a ne nějaký hambáče .

Sestava: Barča Tichá, Simča Poláková, Jana Howard, Helča Jehličková, Anča Kmochová, Terka Kubrychtová, Bary Masopustová, Naty Sináková, Kája Richterová, trenéři Jarda a Víťa.

Trenér Víťa


Trenér DanA kadetky: