Kadekty bodovaly v první lize. Junioři smetli Jihlavu

30.09.2019 17:30

V sobotu se kadetky poprvé představily doma při dalším kole 1. ligy. Jejich soupeřem byla silná Slavia Hradec Králové. V prvním sobotním zápasu nás soupeř zaskočil rychlým kvalitním servisem, na který si holky zvykaly celý první set. V dalších setech se již hra vyrovnala, přesto jsme tento zápas prohrály 1:3 (ve čtvrtém setu jsme dokonce měli 2 setboly). Ve druhém zápasu děvčata výrazně zlepšila příjem, rozehru balónů zadarmo a najednou jsme překvapivě vedli 2:0. Slavia však výrazně zlepšila pole, my naopak zhoršili příjem a bylo to 2:2. Tiebreak jsme však odehráli excelentně a zvítězili 3:2. Trenéry velmi potěšilo, že i diváci konstatovali, že se na to dalo dívat.
Sestava: Alžběta B., Adéla J., Kája R., Terka H., Ema K., Síma P., Barča T., libera Terka K., Martina F.
Trenéři: Jarda a Vítek


V neděli pak doma juniorky odehrály 1. kolo krajského přeboru. Hráli jsme s Mladou Boleslaví a Benátkami. Protože nám tato soutěž slouží pro ohrávání všech hráček, měnili jsme po každém setu sestavu, aby si všechny zahrály. Mladou Boleslav jsme porazili 3:0 , s Benátkami jsme prohráli 2:3.
Sestava: Anička K., Jana H., Terka K., Terka H., Ema K., Barča T., Síma P., Kája K., Kája R., Betty B., Adél J., Adéla K.,. Trenéři Vítek a Jarda

(dvakrát) Trenér Jarda

 

Třetí kolo krajského přeboru odehráli starší žáci v Nymburce. Kolín B tentokrát hrál proti Odolené Vodě A a B. Oba zápasy jsme prohráli, první hladce 0:2, ale ve druhém proti Odolce B jsme uhráli druhý set. Bohužel tiebreak jsme opět ztratili. Sestava: Kubáč J., Hála M., Nepraš J., Pošík J., Novotný O., Malimánek M., Pásler M., Vonšovský J.

Trenérka Gábina

 

Starší žáky čekaly v krajském přeboru tři zápasy v Nymburce. V prvním zápase jsme nastoupili proti Odolena Vodě B. První set byl bez problémů. Ve druhém setu se soupeř malinko zlepšil a my se výrazně zhoršili. Kluci hráli bez jakehokoliv zájmu a snahy. Bylo to strašné!!! V tom setu jsem přemýšlel, jestli má moje práce vůbec smysl. Naštěstí za stavu 20:24 šel na podání David Kolek. Velmi kvalitním podáním a diky veliké odpovědnosti (nezkazil ani po dvou timech) jsme zvítězili 26:24 a celkově 2:0. Možná to kluky probudilo a další dva zápasy byly úžasné. Kluci se snažili, padali a hráli odpovědně. Díky tomu jsme smázli Odolena Vodu A. Ve třetím zápase jsme bojovali s favoritem z Nymburka a hráli výborně. Bohužel jen v koncovkach jsme neudrželi kvalitní výkon a prohráli 0:2. Kluci mě hodně potěšili a když pominu první zápas, dokázali, že volejbal hrát umí. Příští týden jedeme na Český pohár, tak nám držte palce.

Trenér Dan

 

V sobotu nastoupili junioři v lize proti nováčkovi v soutěže z Jihlavi. I když jsme byli oslabení o 3 hráče a hlavního trenéra, kteří si plnili povinnosti v národním týmu, nedali jsme soupeři žádnou šanci. V prvním zápase jsme snadno zvítězili 3:0. I když v prvním setu jsme vlastními chybami nechali soupeře na dostřel. Druhý a třetí set byl jednoznačně v naší režii. Díky výbornému výkonu celého týmu dostali šanci i hráči, kteří jsou jinak ještě v kategorii starších žáků. Hráli: Marek Tichý, Jan Hauf, Vojta Novotný, David Horáček, Michal Hovorka, Denis Kadečka a na liberu Šimon Kubrycht. Střídali: Vojta Vondráček, David Kolek, Vojta Soukup.

Ke druhém zápasu jsme nastoupili v jiné sestavě. A i díky skvělému výkonu Marka Tichého na servisu bylo vítězství ještě rychlejší. Ve druhém setu jsme vedli dokonce 10:0. Celé utkání skončilo výsledkem 3:0 a za hodinu jsme byli osprchvaní a z haly. Hráli: Marek Tichý, Jan Hauf, Michal Hovorka, Vojta Novotný, Denis Kadečka, Šimon Kubrycht, libero: Vojta Soukup. Střídali: David Kolek, Vojta Vondráček, David Horáček.

(ještě jednou) Trenér Dan