Junioři válcují první ligu. A kadetky vědí, že když není přihráno...

17.02.2020 18:36

V prvním sobotním zápase ligy juniorů jsme soupeře lehce podenili, ale vždy jsme dokázali ztrátu dotáhnout a otočit zápas v náš prospěch. Druhý zápas uz jsme soupeři nedali šanci a hríli naši hru. To znamenalo naše jednoznačné vítězství. Nejvic mě těší, ze se dokázal do sestavy po roční pauze začlenit Martin Patočka – a nevedl si vůbec špatně. Celý tým zaslouží pochvalu. Příští zápasy hrajeme v Nymburce, držte palce, jsme o krůček blíž k baráži o extraligu juniorů.

Sestava: Marek Tichý, Michal Hovorka, Rudolf Stieber,Vojta Novotný, Michal Russ, Denis Kadecka,Vojta Soukup, Martin Patocka.

 

Trenér Tomsa

 

 

V sobotu vyjely kadetky do Prahy na další dvojzápas skupiny o 1. - 6. místo v 1. lize kadetek. Čekal je tým Olympu Praha B. V prvním utkání se hrál pěkný vyrovnaný volejbal, sety jsme však vždy prohrály po šňůře nepřijatých podání. Rekord jsme měli 11 přímých bodů z podání ve druhém setu. První utkání jsme tedy prohrály 0:3. Do druhého utkání jsme nastoupily s druhou nahrávačkou. Příjem v prvním setu byl ucházející a hned se to projevilo na skóre. Prohráli jsme tento set 26:24.. V dalších dvou setech se nám vrátil špatný příjem, prakticky jsme neútočili z prostředka. Ve třetím setu nastal na příjmu, v obraně i útoku totální rozklad a takzvané housce jsme utekli pouze o jeden bod. Opět jsme tedy prohráli 0:3. Přesvědčili jsme se ale, že pokud přijímáme, jsme rovnocenným soupeřem všem ostatním z družstvům z naší skupiny.

Hrály: Kája R., Adéla J., Alžběta B., Simona P., Karolína K., Ema K., Helča J., Terka K. Trenér

 

Trenér Jarda

 

 

Páté kolo Českého poháru nezastihlo starší žáky v dobré formě. V minulém kole jsme postoupili mezi TOP 16 týmů v Česku, ale bohužel se nám nepodařilo na dobrou hru navázat a vyhráli jsme o víkendu pouze jeden set. Částečně to bylo zaviněné velkou marodkou (a i ti, co se turnaje zúčastnili, nebyli zdravotně v nejlepší formě), ale také naším nasazením, které bylo prachbídné. Velmi dobrý výkon střídal naprostý útlum. V podstatě jsme dokázali potrápit jakýkoliv tým, ale touha po vítězství byla minimální a výsledek tomu odpovídá. Všichni hráči měli skvělé okamžiky, za což bych je rád pochválil, ovšem také velmi slabé chvíle, takže pochvaly se nyní ode mě dočkat nemohou. Jediní, kdo si zaslouží vyzdvihnout, jsou dva hráči, kteří si zažili svou premiéru v základní sestavě. Jiří Nepraš se svou úlohou blokaře popral statečně a získal mnoho bodů na útoku, bloku i podání. A druhý byů Jan Kubáč, který byl nejen poprvé v základní sestavě, tak také na novém postu libera. Dobře pracoval v poli a neztratil se ani na přitahu podání.

Hráli: David Kolek, Vojtěch Vondráček, Matěj Stoupa, Jiří Nepraš, Jan Ječmínek, Rafael Rossi, Jan Kubáč, Tomáš Šotola a Ondřej Prášek.

 

Trenér Dan