Jdeme do finále: juniorky končí sezóny druhým místem, žáci 22. v poháru

14.03.2022 20:08

Finálové kolo Českého poháru starších žáků se dohrávalo v Hradci Králové. Všechny tři osmičky svedly líté boje o poslední body. Turnaj začal již v pátek testováním fyzických předpokladů a na zahájení byl přítomen i bývalý reprezentační blokař Aleš Holubec, v současnosti spoluhráč našeho odchovance Michala Hovorky ve Slavii Hradec Králové.

V pátek jsme na úvod prohráli s Odolenou Vodou, za to v sobotu jsme zdolali tři soupeře ze čtyř, a to Jičín, Ostravu a Plzeň. Prohra s Jirkovem nás poslala do nedělního boje o pořadí s Českými Budějovicemi "B". Zde dostala příležitost lavička. Uhráli jsme 4.místo ve třetí osmičce, tedy 20. míso na posledním turnaji. Podtrženo sečteno jsme se umístili na 22. místě v České republice.

Kluci předváděli místy solidní volejbal. Ukázali, že umí reagovat na výkony soupeře,  ale stejně tak mají občas výkyvy v podobě kupení zbytečných chyb. Některé herní situace prostě zatím nezvládáme. Věřím, že jsme našli další motivaci do tréninků po shlédnutí finálových zápasů naší kategorie a také zápasů play off 1.ligy mužů mezi Slavií Hradec Králové a Benátkami nad Jizerou. 

Sestava: Šotola T., Prášek O., Malimánek M., Jiráček F., Pošík J., Honzíček D., Boček M., Černý Š., Šimice P., Vašák J., Vonšovský J. a libero Svoboda J.

Děkuji Danovi Špringerovi za odvoz, společenskou reprezentaci klubu a lekci v koučování

Gábina

 

V sobotu juniorky vyrazily do dalekých Teplic. Klidná ranní jízda se na hřišti přetavila v dramatický boj. Oproti minulému týdnu Teplice doplnily kádr o poznání vyšší a zkušenější hráčky příslušné věkové kategorie. Byl k vidění pohledný volejbal. O vedení jsme se v každém setu přetahovali se soupeřkami, které nakonec skoro vždy v koncovkách uspěly. Výsledek 3:1. V druhém zápase jsme první set zvítězili s rezervou, ale v dalších jsme znovu v koncovkách mocně dotahovali, ale poslední slovo měl vždy soupeř, který nám dovolil jen 24 bodů. Čtvrtý set byl opět drama, které jsme ukončili až na stavu 27:25 a následný tiebreak jsme jasně ovládli. Juniorky v lize ukončili sezónu 21/22. V základní části se umístily na krásném 3. místě a v nadstavbě dokonce na 2. místě za týmem z Teplic. Děkuji všem juniorkám za krásné zápasy a hodně zábavy. 

Sestava: Howard, Poláková, Tichá, Masopustová, Jarešová, Blažková, Sináková, Fořtová M. 

Dan

 

V neděli odehrály kadetky svůj poslední domácí zápas. Soupeřky z Rtyně pod Krkonoší byly velmi kvalitní. První zápas nás soupeř tlačil na podání, k tomu se přidaly chyby na naší polovině a byla z toho prohra 1:3. Ve druhém zápase se holky patřičně naštvaly a chtěly oplatit soupeři porážku. Málem se povedlo. Bohužel ve třetím setu jsme nezvládli koncovku a také následný set. Musel rozhodnout tiebreak, kde jsme byli silnějším týmem. Kadetky taktéž ukončily sezónu 21/22. Až na konci v nadstavbové části se povedlo vyhrát pár utkání, která mě velmi potěšila. Také celému týmu děkuji za mnoho hezkých chvil, ale také plno vytrhaných vlasů - a ta zábava byla také. 

Sestava: Kvasničková, Zemanová, Hrabáková, Košvancová, Sukduláková, Stiebrová, Jarešová, Masopustová, Růžičková

Dan

 

 

2. liga mužů

Poslední dvě domácí utkání v této sezoně jsme odehráli premiérově v nové městské sportovní hale v Borkách. Naším soupeřem byl tým z Hronova. 

V prvním utkání jsme předvedli koncentrovaný výkon, soupeře jsme zaskočili hrou s minimem chyb, kvalitním příjmem a výborným útokem zejména z hlavního kůlu. Poměrně jednoznačné vítězství 3:0 a důležité tři body do tabulky. Druhý zápas za velice slušné podpory domácích fanoušků se od začátku nevyvíjel podle našich představ. Hosté zlepšili obranu na síti, naši hráči se jen obtížně prosazovali a soupeř se ujal vedení 2:0 na sety. Do třetího setu jsme trochu zamíchali sestavou, což se vyplatilo, v těsné koncovce jsme vybojovali třetí set a i ve čtvrtém setu jsme byli lepší. Rozhodující pátá sada je vždy loterie, vyrovnaný stav jsme drželi až do koncovky, poté však rozhodčí jednoznačně poškodil nepřesným výrokem naše družstvo, kluci už nedokázali kontrovat a soupeř ukončil zápas esem. Přesto je třeba vyzdvihnout, že kluci ani za stavu 0:2 nesložili zbraně a zápas dovedli do pátého setu. Situace v tabulce před posledním kolem, kdy zajíždíme na palubovku Mnichova Hradiště, je taková, že v případě zisku tří bodů za dvou zápasů si zajistíme účast ve 2. lize i pro příští sezónu. V případě, že potřebné body nevybojujeme, bude nutné spoléhat na souboj Pragovky s Prosekem a doufat, že jasný favorit Praga Praha neodevzdá body družstvu Proseka.

Sestava: Mára, Ruda, Denis, Martin Červinka, Šotek, Haufíno, Pepa, David

Komín