Hostili jsme turnaj extraligy kadetů. Děkuji za předvedený výkon, pravil trenér

03.02.2020 22:05

O víkendu jsme pořádali čtvrté kolo extraligy kadetů. Naším jednoznačným cílem bylo umístit se do druhého místa ve skupině a postoupit zpět do druhé výkonnostní skupiny a zachovat si tím reálnou šanci zúčastnit se závěrečného finále této soutěže. Našimi soupeři byli SKV Ústí nad Labem, TJ Nový Jíčín, Green Volley Beskydy a VSC Zlín. 

Sobotní první zápas proti Ústí byl z naší strany velice nervózní a jak se později ukázalo, taky velmi důležitý. Klukům patří velká pochvala za to, že i když se volejbalově moc nedařilo, zápas ubojovali a vítězství 3:1 mělo pro nás v konečném účtování cenu zlata. V sobotu večer v zápase proti pozdějšímu vítězi Novému Jíčínu už jsme hráli volejbal, který umíme a chceme předvádět. Prohra 3:1, ale po výkonu, za který se nemusíme stydět. 

V neděli jsme přidali další dvě vítězství proti Beskydům a Zlínu, v poměru 3:0 a 3:1 a splnili si tak vytýčený cíl. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo vystoupení našeho benjamínka Honzy Ječmínka (ročník 2006), který proti Zlínu odehrál na bloku celý jeden set a utkání zakončil dvěma esy. 

Naše hra ještě není tak plynulá a učesaná, jak bychom si představovali, ale v každém případě je na čem stavět. Je potřeba zvýšit tréninkové úsilí, zapracovat na odstraňování individuálních chyb a pomalu se vrátit k volejbalu, který nás zdobil loňskou sezonu. Tím je myšleno výrazně snížit počet vlastních nevynucených chyb a dále tvrdě pracovat na kvalitě servisu. Jako tým děkujeme divákům, kteří nás po oba dva dny bouřlivě povzbuzovali, a já děkuji klukům za předvedený výkon a morál, i když jsme celý turnaj odehráli v osmi lidech. 

Sestava: Kuba, Ruda, Šotek, Denis, Vojta S., Martin Červinka, Jirka Pýcha, Vojta Vondráček, Honza Ječmínek, David H. 

Trenéři: Komín, Dan, Tomsa