Holky U20 jdou výš, mladší žáky trenér chválí za dvě výhry

16.01.2023 18:16

V neděli odehráli mladší žáci další kolo krajského přeboru U14. Za mne spokojenost s dvěma vítězstvími, prohráli jsme jen s první Příbrami. Začátek byl opět nejistý, ale postupně jsme se probrali k lepšímu výkonu. Proti dobře bránícímu Nymburku nám chvíli vše trvalo, zejména přehrávání balónu zadarmo nám dělalo velký problém. Ve druhém zápase jsme nedokázali zpracovat dobrý servis jediného prodávajícího a utrpěli s Příbrami největší debakl na třech bodech. Do druhého setu jsme zmobilizovali síly a dokázali jsme soupeři dlouho odolávat, ale na konci jsme udělali několik spojených chyb, a to nás stalo set. Výborný set s hezkým vyrovnaným volejbalem nám ukázal, kde máme největší rezervy - a kluky moc chválím. V posledním zápase jsme opět hodně střídali a chci pochválit Johana i Ondru Matyáše, kteří se snažili a dobře západli. Jinak celý tým odehrál dobrou neděli, moc klukům děkuji. 

Trenér Radek

 

V neděli 15.1. kadetky vyjely na zápas až do Rakovníka. Cesta byla dlouhá a projevila se na hračkách "Béčka" v prvním setu, který jsme jako - už skoro pokaždé - prohrály. Další sety se holky rozehrály a chvílemi předvedly moc pěkné výměny. Bohužel to bylo stále jako na houpačce. Nedokázaly jsme soupeři poradně odskočit, tak jsme nakonec prohrály tiebreak 3:2. 

V druhém zápase s Rakovníkem A byla na holkách byla únava. Celkové se s lepším týmem popraly mnohem lépe než předešlý zapas, i když nakonec prohrály 3:0. 

"Ačko" v Rakovníku předvedlo výborný výkon, nekleslo na úroveň soupeřek a bez problému si došlo pro dvě vítězství.

Simča

 

Druholigové Juniorky U20 hrály poslední zápas první části soutěže v Náchodě. Tým jel s vědomím, že jedna výhra nás posune do skupiny o postup do vyšší ligy. Tento úkol jsme splnili!! První zápas se začal vyvíjet velmi slibně. První set, který jsme pohodově vyhráli, nevykazoval známky dramatu těch dalších. Bohužel ve druhém setu jsme přišli o naše libero z důvodu křečí a bylo zaděláno na drama. Naštěstí holky zvládly úkoly v poli a zápas jsme vyhráli 3:1. Druhý zápas byl o něco dramatičtější. Vyrovnané koncovky jsme zvládli, až na jeden set, tudíž vezeme domů i druhou výhru 3:1. Sestava: Poláková, Kvasničková, Blažková, Růžičková, Russová, Košvancová, Sináková, Jarešová, Sukduláková

Dan V.

 

Naši chlapi hostili ve 2. lize tým Pardubic. První Zápas proti papírově slabšímu soupeři byl jasnou záležitostí - 3:0 pro domácí. Ve druhém zápase hosté zlepšili především příjem a útok a naši kluci si s tímto nedokázali adekvátně poradit. Zápas dospěl do tiebreaku, který byl ale naprosto jednoznačný. Výborným servisem po celé utkání disponoval náš ukrajinský blokař Vsevolod a v tiebreaku tento výkon korunoval šňůrou 10 podání v řadě. Jasná výhra 15:5 a celkově 3:2 pro nás. Sestava: Hoang, Tichý, Stieber, Nohra, Červinka, Šotola, Khorolenko, Kubrycht, Hauf

Dan V.

 

V neděli 15.1. se opět pořádal turnaj krajského přeboru U14, tentokrát v Lysé nad Labem. Oba týmy odehrály 3 zápasy, z toho jeden vzájemný.

Kolín A – Kubíčková, Pošíková, Janstová, Nezavdalová, Horáčková, Burešová, Pojerová, Heroutová, Antošová, Teplá

 

První zápas s Kostomlaty výhra 2:0, ale rozhodovalo se ve vypjatých koncovkách. Druhý zápas s kolínským „béčkem“ také výhra 2:0, ale tady bylo opravdu namále. Třetí zápas prohra 0:2 s Lysou nad Labem. Tady nás zradil příjem a hlavně psychička.

 

Kolín B – Cháberová, Blažková, Haufová, Nezmeškalová, Kadlecová, Brezmenová, Mňoučková

První zápas s Lysou nad Labem skončil jednoznačnou prohrou 0:2. Soupeřovo podání bylo celkem bezchybné a tvrdé. Druhý zápas s „áčkem“ opět prohra 0:2, ale za stavu 25:27 a 22:25! Atmosféra byla napjatá až do konce a potom tekly potoky slz… Holky hrály výborně. Třetí zápas proti Kostomlatům také nebyl výherní, ale tady se asi podepsala únava po náročném předchozím zápase – 0:2, ale konec na 18 a 21 bodech.

 

Byl to vydařený turnaj, Kolín A začíná zaslouženě sbírat výhry a Kolín B začíná hrát konečně VOLEJBAL. Hezky se na to kouká. Výhry na sebe nenechají dlouho čekat. Hlavní sezona béčka přijde napřesrok. Za dopravu a psychickou podporu děkuji Davidovi, Martině, Vojtovi Blažkovi, Petře Nezavdalové, tatínkovi Elišky Kubíčkové, Viky Cháberové a mamince Káji Pojerové.

Lucka