Holky odstartovaly první ligu (s covidem v zádech). Junioři, žáci i žákyně vítězili

14.09.2020 20:51

V sobotu a neděli zahájily kadetky a juniorky novou sezonu v 1. lize. V sobotu juniorky hrály doma s Náchodem. Do sestavy nám nepříjemně zasáhl „covid-19“, neboť 2 hráčky ze základní sestavy byly v karanténě. Po nepříliš týmovém výkonu, který byl navíc tyv. bez šťávy, prohrály s Náchodem 2:3 ( 20, -25, -18, 15, -10) a 1:3 (-22, 25, -24, -20) . V závěrečném setu se nám navíc zranila hráčka Alžběta B. V sobotu jely kadetky na Kometu Praha. Tentokrát byl problém vůbec sestavit tým, vzhledem ke karanténě a jednomu zranění ze soboty a jednomu onemocnění bylo pouze pět kadetek. Sestava se tedy doplnila o jednu žákyni. S kometou jsme sice prohráli 1:3 (-7,21,-15,-16) a 0:3 ( -20, -25, -19), ale holky předvedly bojovný, týmový výkon a trenér i přes prohru byl velmi spokojený a nelitoval krásného dne stráveného v hale.

Trenér Jarda

 

V neděli jsme na domácím kurtu hostili  v krajském přeboru juniorů tým Roztok. Bohužel, nešťastnou náhodou se nám zranil  blokař  Matěj  Stoupa, a tak na jeho místo nastoupil Kuba Opa, smečař, který na bloku nikdy nehrál. Ale zhostil se toho velmi  dobře. 

V prvním zápase jsme rázem vedli 2:0 na sety a jak již to bývá, kluci si  mysleli, že se zápas vyhraje sám. Roztoky vycítily šanci  a  šlo se do tiebreaku, který se nám podařilo vyhrát. Druhý zápas už byl o něco lepší. Klukům začal fungovat servis a nutili jsme soupeře do chyb. Povedlo se, druhý zápas jsme vyhráli  3:0. 

Z mého pohledu to byly zajímavé  dva  zápasy. Víme, co nás pálí a na čem je potřeba zamakat. Celý tým zaslouží velkou  pochvalu. Soupeře zničili tito hráči: Vojta Soukup (kapitán který odtáhl celý  zápas na výbornou), Vojta Vondráček na nahrávce, Honza Ječmínek na účku (podotýkám že věkem je to stále žák), Opa Kuba a Opa Tomáš jako střeďáci, David Kolek, Vojta  Barták a Ondra Novotný na smeči. Plus dobré libero Raf Rossi. Příští kolo krajského přeboru juniorů sehrajeme v  Rakovníku.

Trenér  Martin

 

Starší žákyně v neděli vyrazily na zápasy krajského přeboru do Kutné Hory. „Áčko“ podalo nekompromisní výkon a vítěztví nad Kunicemi 2:0 (20,14) a Říčany 2:0 (10:19). „Béčko“, které je sestaveno s mladších hraček, hrálo velmi bojovně. Vyhrálo nad Kunicemi 2:1 (20,-23,15) a prohrálo s Říčany 1:2 (13,-12,13).

Sestava „A“:Kolková, Russová, Kantorová, Suchduláková, Stiebrová, Nečasová, Zemanová, Handlířová, Košnerová.

Sestava „B“: Horčičková, Ulcová, Málková, Nollová, Synková, Spoustová, Doušová.

Trenér Dan

 

V neděli odehráli naši minivolejbalisté turnaj v Církvici nazvaný „Malý Jakubáček“. Horko, spousta zápasů, velká únava, žízeň trenérů a dobré výsledky našich hráček a hráčů. Nejlepší byl tým červených, ve kterém Eliška Kubíčková, Verča Váchová a Anežka Matějková získaly zlaté medaile. Verča Gojná, Viky Krausová a Kačka Bílková byly v modrém bronzové a výborné druhé místo v oranžovém vybojovaly Stela Haufová a Noemi Blažková - která byla v této barvě vyhlášena nejlepší hráčkou.

Trenér Lukáš

 

A ještě jedna událost: v sobotu se konala valná hromada Sk Volejbal Kolín, která zvolila staronového předsedu Petra Šotolu a s ním i pětičlenný výkonný výbor. Předseda Šotek v připravené prezentaci ukázal, co se od roku 2010 povedlo (hodně, až neuvěřitelně) a nastínil docela smělé plány do roku 2025. Včetně stavby naší vlastní haly, na kterou si - díky obrovskému výkonu Komína Šotoly - podařilo vyběhat stavební povolení.