Dvojitá bagrovačka: jak dopadli žáci a žákyně na mistrovství republiky. A mnoho dalšího...

14.05.2018 17:18

Tentokrát to bude dvojitý nášup Pondělní bagrovačky – protože minulý týden to bylo nějak náročné a nestíhalo se.

O to s větší chutí do toho.

 

Starší žáci získali historicky nejlepší umístění na mistrovství republiky – jsou pátí, ano, pátí nejlepčí v Česku. Finálový turnaj šampionátu hrálo v Hradci Králové 16 družstev. Základ tvořily čtyři skupiny po čtyřech týmech. Proti Rychovu byl první set nervóznější, ale kluci ho v pohodě zvládli 25:19. Na začátku druhého si Vojta Soukup podvrkl koleno a z dalších zápasů byl vyřazený. Najednou se zdálo, že tímhle zásadním oslabení je celé mistrovství pro nás pryč. Na smeč naskočil o dva roky mladší David Kolek, kluci se obdivuhodně semkli a hráli za Vojtu skvěle. Vyhráli jsme 25:17. Druhý zápas jsme začali výborně a Nový Jičín jsme zaskočili. První set byl bez problémů. 1:0 druhý jsme hráli méně soustředěně a sami si ho prohráli. A stejně jsme si vedli i tie-breaku. Celkově tedy 2:1. V posledním utkání skupiny jsme si hladce poradili se Sokolovem 2:0. 

V dalších utkáních nás čekali postupně ČZU Praha, Liberec a Brno. Jsou to dlouhodobě špičkové mládežnické týmy. S ČZU jsme vyhráli 2:1, s Libercem jsme prohráli 2:0, ale byl to nejkrásnější volejbal. Pak nás potrápilo Brno, ale vyhráli jsme 2:1. Bohužel nás však tenhle výsledek odsoudil ke hře ve skupině o 5.-8. místo. V prvním zápase jsme porazili Břeclav 2:0 a ve druhém utkání už přímo o 5. místo jsme se střetli s Českou Lípou, která letos spojila síly s Mnichovým Hradištěm. Ani tak to nestačilo a vyhráli jsme 2:0. Takže z toho bylo celkově 5. místo - což jes ohledem na Vojtovo zranění úžasné. Navíc Kuba Hoang získal cenu za nejlepšího nahrávače turnaje a Vojta Soukup za statečnost cenu za osobnost turnaje. 

„Kluci hráli celý turnaj výborně. Jsem na ně pyšný! Moc mě potěšili zejména kluci z lavičky, protože kdykoliv vystřídali míč týmu pomohli. Všichni kluci ukázali že volejbal hrát umí a navíc Ruda, Šotek a Kuba jasně ukázali že jasně patří do národního týmu Lvíčat. A ještě bych rád pochválil Davida Kolka, protože se neuvěřitelně skvěle popral s tak těžkou situací že musí nastoupit za zraněného Vojtu Soukupa. Hrál odvážně, nechyboval a navíc udělal spoustu bodů ze smečí a z podání,“ prohlásil trenér Dan.

Sestava: Kuba Hoang, Ruda Stieber, Petr Šotola, Vojta Sokup, David Kolek, David Horáček, Petr Horák. Střídali: Vojta Vondráček, Daniel Kotil a Dominik Šestauber.

-----------------------------

Mistrovstvím ČR si prošly i mladší žákyně, které vyjely na finálový turnaj do Liberce. Také jejich základní skupina byla čtyřčlenná: první den holky prohrály s Chodovem (1:2), ale porazili Prostějov (2:0). O tom, že půjdou dál ze 3. místa, rozhodla druhý den prohra s Olympem Praha (0:2). V playoff potom děvčata prohrála s Hradcem Králové (0:2). Znamenalo to, že budou hrát o 11. a 12. místo proti Plzni. Jenže soupeřky byly nad jejich síly – opět 0:2. „Hrály poctivě, snažily se o co nejlepší hru a výsledkem bylo 12. místo v republice, ve které působí cca 150 týmů této kategorie. Moc všem hráčkám děkuji za poctivý přístup,“ prohlásil trenér Lukáš.

------------------------------

A do třetice – republikový šampionát čekal i mladší žáky. Naši mladší žáci se do něj probojovali z kvalifikace a to ze slušného 3. místa. V pátek nastoupili ve skupině C v krásném prostředí haly ZŠ Komenského postupně proti Lanškrounu a Ústí nad Labem. V prvním zápase se trochu trápili jak s prostředím, tak s vlastními chybami (prohra 0:2). Druhý zápas pak dopadl vítězně v tiebreaku 2:1. 

V sobotu ráno kluky čekal poslední zápas skupiny, a to s Ostravou, která podle nás byla jasným favoritem a nakonec skutečně skončila na druhém místě. Zápas nebyl jednoduchý, neboť moravský klub měl s sebou velmi hlasitou diváckou podporu, takže snaha cokoliv poradit klukům na hřišti přišla vniveč. 

Po odehrání základních skupin jsme postoupili do nadstavbové části, kde jsme se utkali s prvními třemi družstvy ze skupiny D (České Budějovice, Liberec a Brno). Nutno říci, že i přes prohrané zápasy jsme bojovali a sety jsme rozhodně nedávali zadarmo.

Do nedělních bojů jsme se už pouštěli na Zimním stadionu, kam se přesunuly všechny zbývající zápasy o 5. – 12. místo. V rozstřelu s domácím Nymburkem jsme bohužel zklamali a zbývalo nám bojovat „jen“ o 11. místo. Do posledního zápasu jsme šli s odhodláním a prali jsme se jako lvi. Bohužel tiebreak se Svitavami jsme nezvládli a skončili tedy celkově na krásném 12. místě.

A co na to trenéři? Cílem bylo  postoupit z kvalifikace. To se povedlo. A finále bylo krásnou třešničkou na dortu, i když „jen 12. místo“. LVšichni, kteří se zúčastnili kvalifikace i finále musíme pochválit za nasazení a týmového ducha,“ zhodnotil trenérský tým. Jmenovitě: D.Kolek, V.Vondráček, M.Stoupa, J.Ječmínek, P.Dufek, P.Kubáč, J.Kubáč, J.Hladík, R.Rossi, V.Barták, M.Hovorka, J..Opa, T.Opa. Velké díky patří i fanklubu rodičů (doufejme, že nemají z celého víkendu okousané všechny nehty :)

 

------------------------------------
 

A teď na nejmenší: na našich kurtech jsme pořádali finálové krajské kolo v minivolejbalu. Obsadili jsme výborné 2. místo ve žluté kategorii – v týmu hráli Filip Metzl, Veronika Gojná a Kateřina Víšková.

------------------------------------

Tím máme snad vyřešené resty z minula – a teď na uplynulý víkend. Mladší žáci sehráli finálový turnaj krajského přeboru. Nebudeme napínat, bylo z toho 4. místo (celkově z osmi týmů). Kluci prohráli s Prosekem (0:2), celkovým vítězem přeboru, přetlačili Nymburk (2:1) a prohráli po boji s Odolena Vodou (1:2). Takže pořadí: 1. Prosek, 2. Nymburk, 3. Odolka, 4. Kolín.

------------------------------------

Poslední příspěvek: muži „B“, posíleni o dva kadety (a jednoho navrátilce Dana), odehráli další kolo krajského přeboru druhé třídy v Mnichově Hradišti. První zápas se zdál už za stavu 2:0 na sety vyhraný, soupeř už neklad odpor – no a přesto ho tým dokázal v tie-breaku ztratit. Takže 2:3 a jeden bod. Do druhého utkání nastoupil nahrávač Marek Tichý na smeč a Dan Špringer na jeho post. Až na zaváhání ve třetím setu jsme byli lepší a odvážíme tři body za výhru 3:1. Cena pro nejlepšího hráče: Ivan Gojný za hru na bloku.