Dvě vítězství žen U20, dívky U16 vyhrály všechny zápasy.

18.12.2023 18:15

2. liga U20 žen

Holky U20 sehrály poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce netradičně v nové městské hale, proti týmu ze Svitav. Soupeři přijela i početná fanouškovská základna, která naznačovala důležitost zápasu. Svitavy totiž byly pouze dva body za námi. My jsme drželi třetí místo v tabulce zaručující v další fázi soutěže boj o postup do 1. ligy. O motivaci nebyla nouze, ale soupeř hnaný svými fanoušky předváděl nepříjemnou udržovací hru, což našemu týmu není po chuti. 

První dva sety měly totožný průběh. Začátek setu v režii hostí, v prostřední části dorovnání a v koncovce naše dominance. Ve třetím setu jasná záležitost pro náš tým. Výsledek 3:0. Ve druhém zápase jsme soupeři zaskočily v prvním setu. Naše takřka bezchybná hra vyústila pouze v soupeřových 10 bodů. Druhý set jsme si pohlídali, ale soupeř se rozehrál a ve třetím potvrdil zlepšující se výkon. Čtvrtý set a plný počet bodů jsme uhájili ve čtvrtém setu, který byl již znovu v naší režii. 3:1 pro Kolín. 

Musím všechny holky pochválit za dobrý výkon na hřišti a skvělý výkon na lavičce při podpoře týmu. 

Sestava: Nečasová, Russová, Stieberová, Knižáková, Richterová, Sukduláková, Málková, Doušová, Jarešová, Morová, Kantorová¨

 

Krajský přebor dívek U16

V sobotu 16.12. odjely starší žákyně A do Nymburka. Čekaly je tři soupeři jako první Mělník, dále Benátky nad Jizerou, a nakonec Mladá Boleslav. Holky už ráno bylo rozhodnuté, že dovezou tři výhry a jak ráno řekly, tak splnily. Další věc, která nám asi pomohla byl začátek hry v 11 hodin, tudíž se holky mohly dobře vyspat. 

První zápas byl velmi dramatický. Celou dobu byl velmi vyrovnaný a na obou týmech bylo vidět, že chtějí vyhrát. První set jsme v dramatické koncovce vyhrály my a druhý set zase patřil Mělníku. Takže nás čekal tiebreak, který byl napínavý až dokonce. Rozhodčí odpískal poslední míč, ale přes protest trenéra Mělníka jsme ho museli hrát znovu. Tento nový míč jsme taky vyhrály a tiebreak byl náš. 

Po krátké pauze nás čekaly Benátky, kde jsme měly ukázat jasnou převahu. Přes drobné zaváhání na začátku, kde nám Benátky lehce utekly, se holky probudily a první set s přehledem vyhrály. Druhý set měl opět lehce dramatickou koncovku, kterou jsme ale vybojovaly my. 

Poslední zápas měl být také jasný, ale bohužel na holky dopadla lehká únava, proto jsme si na závěr zahrály ještě tiebreak. První set jsme si Boleslav nechaly utéct a už jsme to nedohnaly. V dalších dvou setech jsme ukázaly naši převahu a zápas vyhrály 2:1. 

Celkový výkon holek byl opravdu moc dobrý. Holky nekazily zbytečné balóny, podávaly, dobře přijímaly i útočily. Bylo vidět, že jim to sedlo a hra je bavila. Ještě jedou na závěr, velká pochvala. 

Sestava: Doušová E., Pácalová A., Morová E., Pojerová K., Mikšíková A., Skořepová M., Králová A., Váchová V., Nezavdalová P.

 

Letošní poslední turnaj žákyň U16 "B" byl za odměnu a to nejen proto, že jsme hrály doma, ale hlavně proto, že máme ze 4 zápasů 4 vítězství. 

První zápas byl s VK Ml. Boleslav. Výhra 2:0 hlavně díky úspěšným podáním. Druhý zápas s Malibu Mladá Boleslav také výhra 2:0, dařilo se nám dobře rozehrát a útočit. Třetí zápas s Čelákovicemi jsme vyhrály první set, ve druhém nás zradilo podání a příjem a tak jsme bojovaly o každý bod v tiebreaku, kde jsme nakonec vyhrály 19:17 a celkove na sety 2:1. Poslední zápas s Lysou nad Labem byl ve druhém setu trochu drama. Soupeř nám utekl o dost bodů a vedl 24:17, přesto jsme i druhý set vyhrály 27:25 a celkově zápas 2:0. 

Vítězství byla zasloužená a to i díky dobré náladě v týmu a vzájemném fandění a povzbuzování všech hráček.

Sestava: Janstová, Horáčková N., Ježková, Čáslavová, Zvolenská A., Teplá, Pořízová, Winklerová, Trnková, Zvolenská E., Burešová

Trenérka Domča

 

Minivolejbal

V neděli 17.12. jsme pořádali druhé kolo krajského přeboru v minivolejbale a tentokrát jsme získali čtyři cenné kovy, a to dvě stříbra a dva bronzy. V krajském přeboru se hraje ve třech barvách, a to žluté, červené a modré (společně holky a kluci). Druhého kola se zúčastnilo celkem 47 týmů z Kolína, Církvice, Čáslavy, Kutné Hory a Příbrami. V barvě žluté bylo 12 týmů a my obsadili 2, 3 a 7 místo. V barvě červené bylo 10 týmů a my obsadili 2, 5, 7 a 8 místo. V barvě modré bylo 15 týmů a my obsadili 3, 8, 11 a 14 místo. Dále jsme získali dvě individuální ceny a to v barvě žluté byla vyhlášena nejlepší hráčkou Sára Blažková a v barvě modré nejlepší hráčkou Kamila Lehká.