Dvě vítězství juniorů v lize, 5. místo starších žáků a třikrát neporažené žákyně

18.03.2019 20:56

Junioři odehráli dvě ligová utkání v Odolena Vodě. V sestavě poznamenané zdravotními komplikacemi jsme absolvovali pouze se šestici statečných (zdravých) hráčů. Naproti tomu domácí Odolka se dle domácích trenérů poprvé v sezoně představila v nejsilnější možné sestavě, i s členem A týmu mužů Adamem Shakerem. Náš výkon měl stoupající tendenci, první dva těsně prohrané sety nás nakoply a dalších šest v řadě jsme vyhráli. Tudíž dvě vítězství 3:2 a 3:0. Netradiční sestava bez libera, s Haufinem na účku hrála s chutí, bojovala a tím jsme soupeře jasné předčili. Z pohledu trenéra byl třešničkou na dortu výkon Denise Kadečky, který konečně pochopil, že útok z pipu je jeho parketa a soupeře tímto úplně zdeptal: za celé dva zápasy se Odolce nepodařilo tuto variantu útoku ubránit. Jinak pochvalu za bojovnost zaslouží celý tým.

Trenér Komín

 

odehráli poslední kolo krajského přeboru starších žáků. Hrálo se v Nymburce a soupeřem nam byly pouze dva týmy z Odolena Vody. V prvním zápase jsme se utkali s týmem "B" , kluci hráli výborně a jasně zvítězili 2:0, čímž si zajistili celkové 5. místo v kraji. Moc mě těší, kam se hráči posunuli. Hra na jednoho nahrávače, rychlá hra středem a vcelku dobrá hra v poli. Do druhého zápasu proti týmu "A" z Odolena Vody dostali šanci všichni střídající hráči. Na postu nahravače Petr Barták, na smeči Honza Kubáč a Rafael Rossi, na bloku Honza Ječmen a Kuba Hladík a na postu univerzála Tomáš Šotola. Po rozpačitém prvním setu, kdy se kluci trošku hledali, nastoupili do druhého setu naprosto koncetrovaní a hráli skvěle! Chvílemi i vedli, ale nakonec zkušenějšímu a staršímu soupeři podlehli. Jednoznačně však mohu všechny pochválit. Zbývá ještě doplnit jména základní šestky: David Kolek, Vojta Vondráček, Matěj Stoupa, Kuba a Tomáš Opovi a Honza Ječmínek. Za celou sezónu kluky chválím! Gratuluji k 5. místu!

Trenér Dan

 

Předposlední kolo základní části finálové skupiny krajského přebortu čekalo starší žákyně netradičně v sobotu, a to v Komárově. Tentokrát ve zprávě o třech odehraných zápasech nic negativního nečekejte. Bylo to super. V prvním zápase, na hřišti ve staré části sokolovny, jsme porazili Nymburk. Dobrou hrou bez zbytečných chyb. Podobně jsme se pustili v druhém zápase do Kladna a bylo z toho opět dvousetové vítězství.
A co teď domácí?! Slabší družstvo, které ovšem v předchozím zápase sebralo bod Nymburačkám, novější tělocvična s hlukem a jeho ozvěnou, jiným světlem ....
Pravda, pustili jsme jim v prvním setu troch víc bodů, jelikož byly domácí a měly dobrý "bufet"s kávou, párky... Druhý set už byl zase moc dobrý a tím i výhra za tři body.
Bary Masopustová, Alžběta Blažková, Helča Jehličková, Kája Kvasničková, Ema Košvancová, Viky Sršňová a Klára Vorlíčková. V této sedmičlenné sestavě jsme odehráli dobré zápasy, získali plný počet bodů, a to díky dobrému útoku a nezkaženému podání. Začáteční vedení soupeřek, v téměř každém setu, nás nerozhodilo a na zpáteční cestě jsme ještě zařídili vytření špinavé podlahy v oblíbeném Mc Donaldu. Vše se prostě povedlo!

Kolín - Nymburk 2:0 (7,21)
Kolín - Kladno 2:0 (21,18)
Kolín - Komárov 2:0 (24,11)

Trenér Lukáš