Dvě vítězství dívek U20 ve 2. lize

30.10.2023 20:04

1. liga mužů

V pátek jsme odehráli další utkání 1. ligy mužů na půdě Velkého Meziříčí, soupeře, kterému jsme v úvodu letošního ročníku podlehli v domácím prostředí 0:3. Po zkušenosti z minulého venkovního zápasu, kdy jsem měl pocit, že dlouhá cesta do Ostravy se podepsala na výkonu hráčů minimálně v prvních dvou setech jsme tentokrát vyjeli s dostatečným předstihem, aby měli hráči možnost po cestě trošku zregenerovat, projít se a na hřišti předvádět slušný výkon od samotného začátku. 

 

Bohužel se to ani tentokrát nepovedlo, první dva sety v neznámé hale jsme propadli ve všech herních činnostech. Zejména příjem podání byl na naší straně doslova slaboučký a s tím jsme rozjetému domácímu celku nedokázali vzdorovat. První dvě sady tak prohráváme rozdílem třídy. Do třetího setu od začátku nastupuje na pozici prvního libera Šimon Kubrycht a naše hra rázem dostává úplně jinou dimenzi. Máme přihráno, do zápasu se konečně dostává i Mára Tichý, který byl první dva sety téměř neviditelný, Šimon ke kvalitní přihrávce přidává i několik skvělých zákroků v poli a v té chvíli už jsme Velkému Meziříčí více než vyrovnaným soupeřem. S přehledem vítězíme ve třetím setu, zaskočení domácí si rázem nedokáží poradit s naším dobrým útokem. Stejný obraz hry pokračuje i v setu čtvrtém. Do koncovky vstupujeme s pohodlným náskokem čtyř bodů. Nicméně zde se projevila nezkušenost našeho mladého družstva. Zkažené lehké podání, soupeř odpovídá esem, poté ne úplné dobré řešení útočných úderů a ze zápasu, který jednoznačně směřoval do pátého setu je porážka 1:3. Velká škoda. 

Závěrem bych chtěl klukům poděkovat za předvedenou hru, naše hra má v určitých fázích zápasu velmi slušné parametry, bohužel nás zatím stále sráží nevyrovnanost výkonů, nejsme schopni ustálit naše výkony po celý zápas. Doufám, že postupem času, spolu s nabytými zkušenostmi přijdou i konstantnější výkony a spolu s nimi i vítězství. Další utkání sehrajeme na palubovce Volejbalu Brno 10.11.

Sestava: Martin Červinka, Ríša Čermák, David Kubát, Mára Tichý, Kuba, Ruda, Šotek, Adam Janů, Séva, Tomáš David, Haufíno, Šimon Kubrycht, Denis Kadečka

Komín

 

2. liga děvčat U20

Holky U 20 vyrazily v neděli do Svitav. První zápas měl celkem jednoznačný průběh. V prvním setu jsme si od začátku udělali dostatečný náskok především dobrým servisem a  soupeřovými chybami. Ve 2. a 3. setu se soupeřova hra zpřesnila, ale na náš tým to nestačilo. Výhra 3:0. 

Ve druhém zápase se náš tým nechal uchlácholit pohodlným vítězstvím. Nepochopitelné podcenění vyústilo v ostudný první set, který jsme prohráli na 11 bodech. V druhém setu jsme už kladli větší odpor, ale na soupeře to bylo málo. Naštěstí ve 3. setu se holky vzchopily a začaly hrát svůj standardní volejbal. Potom to již byla naše krasojízda. Zápas jsme tak ovládli 3:2. Musím pochválit, že i když prohráváme 0:2, dokážeme zápas otočit jako v minulém utkání proti Bedřichovu Jihlava. 

Sestava: Nečasová, Krasová, Russová, Knižáková, Richterová, Málková, Sukduláková, Mullerová, Jarešová, Morová, Kantorová

 

Krajský přebor I. třídy žen

Ženy se tuto sobotu utkaly s týmem Kostomlaty nad Labem. Na první utkání klasicky nastoupila sestava starších hráček. Hra byla velmi vyrovnaná, bohužel nám k vítězství vždy pár bodů chybělo, takže výsledek 0:3. Na druhý zápas se sestava omladila a vítězství v prvním setu bylo naše. Vítězství v druhém setu nám uniklo jen o chlup. Na třetí set lépe zapomenout. Ve čtvrtém jsme opět zabojovaly. Vítězství bylo na dosah. Ve vypjaté koncovce jsme ale více chybovaly.  Výsledek tedy 1:3. Celkově to byla velmi dobrá hra. Soupeř však dělal méně vlastních chyb,  zdařile vytloukal naše bloky a takto odražené míče už jsme nebyly schopné kvalitně rozehrát. Tak snad si nějaké body do tabulky vybojujeme příště.