Důležité vítězství mužů v 1. lize. Děvčata U16 udržela pozice v Českém poháru

19.02.2024 17:16

 

1. liga mužů

Další utkání 1. ligy mužů proběhlo v pátek  od 19:00 v hale MFF Praha. V této fázi soutěže, každá výhra znamená důležité a potřebné body k udržení soutěže. I tentokrat jsme zapas zvládli na výbornou a odvezli si plný počet bodů. Celý zapas jsme skvěle prodávali a následně odbránili jejich nejlepší hráče. První dva sety se rozhodovaly až v koncovkách, kde jsme si to odmakali. Třetí set už probíhal více méně jednoznačně. Výhra 3:0 nás zase o kousek přiblížila udržení, ale ty nejdůležitější zápasy nás ještě čekají. Už tento pátek sehrajeme domácí utkání proti Lvům Praha. Budeme rádi, když nás opět přijdete podpořit.

Sestava: Kuba, Adam, David, Ríša, Michal H., Mára, Haufíno, Šimon, Tomáš, Ječmen a Ruda

 

Extraliga chlapců U18

O víkendu družstvo chlapců extraligy ročníku U18 hrálo ve Zlíně již 5. kolo soutěže. Cíl byl jasný: udržet se ve stávají skupině. První zápas proti Karlovarsku jsme bohužel neuspěli, prohráli jsme 3:0, ale nutno dodat, že o lepší výsledek jsme se připravili sami. Druhý zápas byl naprosto jiný. Se soupeřem že Sokolova jsme udělali minimum chyb a jasně zvítězili 3:0. Druhý den nás čekali dva nejsilnější týmy z Ostravy a domácího Zlína. Věděli jsme, že abychom se udrželi musíme z jedním ze soupeřů "urvat" bod. To se povedlo hned v prvním zápase. Bohužel v 5. setu jsme nezachytili začátek a prohráli 2:3. I přes prohru nám vydřený bod stačil na setrvání ve stávající skupině. V posledním zápase už chyběly síly a my snadno prohráli s domácím celkem 3:0. 

Přestože bych si přál lepší výsledky, jsem rád, že jsme splnili náš cíl, a připravili si tak dobrou pozici pro případnou baráž. Klukům gratuluji.

Nastoupili; Jakub Pošík, Denis Honzíček, Matěj Malimánek,  Tomáš Šotola, Ondřej Prášek, Milan Boček, Václav Kubelka, Čeněk Hrabal, Filip Metzl a Josef Vonšovský.

Speciální poděkování patří Radkovi Pošíkovi za podporu.

 

Ceský pohár dívek U16

Výběr starších žákyň odehrál o víkendu dalšího kolo Českého poháru v Ústí nad Labem. Třetí osmička, která je čekala, se neukázala jako těžká, spíše byla neskutečně vyrovnaná a rozhodovalo se do posledních zápasů. Dvě třetiny zápasů celého turnaje se hrály tiebreaky a nikdo nemohl mít pocit ani favorita, ani outsidera. Ze skupiny nakonec padal i tým, který posbíral 8 bodů, což běžně na udržení stačí. A jak si vedly kolínské holky?

Realita je taková, že neumíme hrát první zápasy, a neumíme hrát pro slabším soupeřkám. Neumíme si urvat jasné tři body a současně umíme fantasticky zahrát a porazit favorita skupiny.

První zápas: Nymburské bomby. Holky potkáváme již ve společné šatně. Jsou to děvčátka o hlavu menší a je jich pouhých sedm. Už při rozcvičce to vypadá jednoznačně. Ale ejhle. Začíná zápas a zatímco my tvoříme jednu chybu za druhou, nejsme schopné podat, Nymburačky hrají precizně a především vůbec nechybují! Na hřišti mají jednu výraznou hráčku – vnučku metodika Zdeňka Haníka a té se proti nám daří. Nenacházíme vůbec žádný recept a je to rychlá smršť s prohrou 0:2.

Druhý zápas: Příbram. Ačkoliv je to tým ze Středočeského kraje, v naší áčkové sestavě žákyň se s nimi letos potkáváme poprvé. Opět jedna výrazná hráčka na smeči, členka Nadějí+.  Hrajeme oboustranně vyrovnaný zápas, kdy každý z týmů chvilku tahá za delší provaz a rozhoduje až tiebreak.  Zde jsme bohužel nevyužily slibného náskoku 7:1 a po dramatické koncovce ho prohráváme 14:16. Velká škoda, soupeř, který nám sedl, a který nakonec skončil první.

Třetí zápas: Svitavy. Hrozně moc jsme se zlepšili na příjmu a v poli, nechybovali jsme na podání a podařilo se nám ustát tlak soupeře. Těžký první set jsme zvládli s výhrou 25:23. V druhém už naštěstí Svitavy nekladly větší odpor. Konečně výhra 2:0.

Čtvrtý zápas: Ústí nad Labem. Poslední sobotní zápas proti domácím, hala burácela. Naše holky bohužel přestaly komunikovat, trenérské emoce náladě nepomohly, první set jsme bez jakékoliv šťávy doslova odevzdali. Naštěstí umíme krizi hodit za hlavu a druhý set už jsou holky bojovné, čapou v poli vše, druhý set zaslouženě vyhrávají. Bohužel tiebreak nám zase nevyšel. V koncovce navíc naše smečařka dostává ránu do oka, střídáme a štěstí se od nás odklání. Odnášíme si ze zápasu opět jen jeden bod.

Pátý zápas: Kometa Praha. V neděli vstáváme brzo, hrajeme hned první zápas od 8.30 hod. Tady je naší povinností získat tři body. Bohužel se tak neděje, přizpůsobujeme se slabšímu soupeři a jsme rádi za upatlaný tiebreak. Naštěstí vítězný. Stejná situace se opakuje i v dalším zápase s týmem Mikulova Praha A. Vyhráváme až v tiebreaku a opět jeden zbytečně ztracený bod.

Sedmý zápas: TJ Kralupy. Doposud v tabulce první tým, sebevědomé holky. Celá skupina je pěkně zamotaná, zvláště střed tabulky, až pěti týmům stále hrozí sestup. My před začátkem již naštěstí víme, že nás se sestup netýká, ale nevyjde to ani na postup. Ale holky chtějí. Chtějí porazit toho nejlepšího, rivala z kraje, holky, které znají z KCM. Stejně jako minulé kolo s Olympem se tady dějí věci. Hrajeme bezchybně, tvrdě útočíme, naše pole je fantastické, hráčky hrají přesně to, co trénujeme. Proti silným se zkrátka umí hecnout. V prvním setu Kralupy doslova ani nemrkly a set je náš. I druhý pokračuje v podobném duchu, ještě vedeme 15:8, ale několik našich chyb soupeřky využívají, dotahují a nakonec ho pro sebe získávají v poměru 25:22. Ale my jsme rozjetí. Tiebreak vyhráváme 15:9 a holky si užívají sladké vítězství na závěr. Kralupy tak odsouvají na druhé místo v tabulce. My končíme na třetím, tedy prvním nepostupovém místě. Zdá se to škoda, ale vzhledem k celému našemu tažení turnajem, je naše umístění v pořádku. Zůstáváme tedy pro finálový turnaj v březnu v třetí osmičce.

Velké poděkování dnes patří zejména našemu fans klubu – tatínkům Přemkovi Královi a Milanovi Slezákovi. Tvoří nedílnou součást našeho týmu, nejenže nás všude vozí, ale fandí a bubnují jak o život, dělají srandu a bez nich by to tohle pohárové družstvo nebylo kompletní. Chlapi, díky!

Trenéři Dan a Hanka

Sestava: Knížáková (K), Krausová, Morová, Králová, Kozáková, Hamtáková, Mikšíková, Pečenková, Pořízová, Váchová

 

Krajský přebor chlapců U16

Osmé kolo krajského přeboru chlapců U16 se odehrálo v Mladé Boleslavi. Čekali nás pouze dva soupeři, a to Odolena Voda a Benátky nad Jizerou. V tabulce jsou soupeři daleko za námi, takže nebylo složité uhrát 6 bodů. Bezproblémově a v lehkém tempu jsme 2:0 porazili Odolku a v 11 hodin nastoupili proti Benátkám. Za 37 minut jsme si poradili i s nimi. Na oběd jsme byli doma. Parádní neděle. 

Sestava:  Nezmeškal  M., Doubrava M., Vašák J., Křiva K., Malimánek P., Nohejl T., Hanuš  J. a Votava J.

Děkuji Markovi za trenérskou podporu a za odvoz. 

Gábina