Druhá liga můžu - máme první dvě výhry

18.10.2021 20:26

Ještě ani zdaleka kompletní tým mužů získal první body ve druhé lize. Družstvo oslabené o opory Hovorku, Šotolu, Bartoše, Červinku a Haufa ve druhém kole 2. ligy zavítalo na palubovku tradičního účastníka Malé Skály. Pouze osmička hráčů se přijela pokusit uhrát nějaký slušný výsledek. Do prvního zápasu jsme vstoupili velmi dobře, domácí hráče jsme trápili slušným plachtícím podáním, dobře jsme bránili v poli a dohrávali bodové míče. První set jsme získali v poměru 25-21. Poté však, jak bývá v poslední době naším standardem, jsme nepochopitelně polevili v koncentraci a následující dva sety jsme celkem jasně ztratili. 

V přestávce mezi třetím a čtvrtým setem jsem byl nucen trošku zvednout hlas, díky bohu to zabralo. Někteří hráči, kteří do té doby na kurtu trošku usínali, se probrali a od té chvíle bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Soupeře jsme předčili v obraně na síti, v obraně v poli, obrovský rozdíl byl v kvalitě nahrávky a nasazení a bojovnosti. První zápas skončil naším vítězstvím 3:2, druhý už jsme soupeře k ničemu nepustili a zvítězili jednoznačně 3:0. 

Na vítězství se podíleli všichni stejnou měrou, přesto bych chtěl vyzdvihnout tři hráče. Kubu, za to jak s obrovským přehledem, takticky na jedničku rozděloval svým spoluhráčům přesné nahrávky, našeho nového spoluhráče Pepu Nohru jak zvládl oba zápasy s úplně novým týmem a po dlouhé herní pauze a konečně Ječmena, který sice vzhledem k svému mladí nedostává tolik herního prostoru, přesto svoje střídání zvládal na výbornou. Sestava: Mára, Kuba, Ruda, Denis, David Kubát, Pepa Nohra, Šimon, Ječmen 

Trenér Komín

 

2. kolo krajského přeboru starších žáků se hrálo v Brandýse. První zápas proti domácím jsme zvládli bez větších problémů. I druhý s Příbramí jsme vyhráli 2:0, i když ve druhém setu jsme dostali od soupeře šňůru na podání. Třetí zápas s Odolena Vodou jsme nezačali dobře, prohráli jsme vlastními chybami a ani ve druhém setu tomu nebylo jinak. Pozdě jsme zabrali. Takže ke dvěma výhrám jsme utržili prohru 0:2. 

Sestava: Adámek J., Jiráček F., Honzíček D., Malimánek M., Pošík J., Prášek O., Šimice P., Šotola T., Vonšovský J.

Trenérka Gábina