Děvčata U20 ve 2. lize: skvělý výkon, vezou body ze Žďáru

06.03.2023 16:36

Osmé kolo krajského přeboru kategorie U16 jsme hostili doma. Na rozpisu bylo 6 družstev, ale nakonec se omluvil Komárov, takže jsme měli hned jednu výhru. 

Přidali jsme druhou s Kralupy. Ovšem pak nás čekali dva silní soupeři. Kladno a Nymburk (oba prohra 0:2). Zápasy to nebyly špatné, vyzkoušeli jsme si i různé sestavy. Ovšem stále výrazně chybujeme na servisu a v postavení v poli. Míče zadarmo si také musíme umět lépe zpracovat. Takoví soupeři to nekompromisně trestají. Příští týden jedeme do Benátek, tak nám držte palce.

Sestava: Boček M., Pošík J., Doubrava M., Honzíček D., Metzl F., Nohejl T., Křiva K., Hrabal Č., Nezmeškal  M., Malimánek P. a Vašák J.

Gábina

 

V neděli netradičně ve 12:30 začal zápas 2. ligy U20 žen ve Ždáru nad Sázavou. První zápas proti tomuto soupeři v domácím prostředí jsme ovládli 3:2 a 3:0. Věděli jsme ale, že zopakovat to nebude tak jednoduchý úkol. První zápas byl dlouhý, výměny se tahaly vždy do koncovek setů. První set byl hlavně o tom, jak se sžít s halou. První set jsme tedy prohráli. V koncovkách dalších setů jsme soupeři odskočili a sety dotáhli do vítězných konců. Výsledek 3:1. 

Druhý zápas jsme výborně rozehráli. Soupeře nechali na 14 bodech a ve druhém setu jsme si vybudovali pohodlný sedmibodový náskok v prostřední části setu. Ale tento set jsme nedohráli do vítězného konce. To byl zřejmě klíčový moment zápasu. Další set jsme sice soupeře znovu zničili, dokonce na 13 bodech, ovšem další set jsme v koncovce prohráli. Co dodat, volejbal jako na houpačce. Tiebreak byl bohužel už jasnou záležitostí domácího celku, který - především díky početné lavičce - nepůsobil tolik vyčerpaným dojmem. Výsledek 2:3. Celkově to byl skvělý výkon především na bloku a útoku z pole. Sestava: Kvasničková, Poláková, Sukduláková, Jarešová, Russová, Blažková, Richterová, Košvancová, Kantorová, Růžičková

Dan V.