Děvčata a chlapci U14 si připsali první body

02.10.2023 17:35

Mladší žáci U14

V neděli 1.10. začala soutěž i kategorii U14 chlapců a k 1.kolu jsme cestovali k loňskému mistrovi na Prosek. Osmička statečných předvedla velmi dobrý výkon a přivezla výborné 4 body za vítězství 2:0 nad Kladnem a prohru 1:2 se silným domácím výběrem. Všechny chlapce musím pochválit za přístup i výkon, a to i přesto, že jsme druhý zápas s takticky i herně lepším domácím týmem prohráli. Soupeř byl v přípravě aktuálně dál, ale dokázali jsme se přesvědčit,  že jsme schopni s ním hrát velmi vyrovnaně. Podařilo se nám  zároveň vyzkoušet nové hráče, kteří šestky dosud neokusili. 

S dopravou nám pomohli Wanekovi, osobně znovu gratuluji chlapcům Davidovi, Štěpánovi, Maxovi, Honzům,  Johanovi,  Artovi i Tondovi k predvedenemu výkonu. 

Za 14 dní se těšíme na další část na Kladně.  

Trenér Radek

 

Mladší žákyně U14

V neděli začala soutěžní sezona i mladším žákyním, a to v domácím prostředí haly STAP. 

Z pěti týmů se, bohužel, jeden nedostavil, tak jsme měli o soupeře méně. Vysoká marodka a prodloužený víkend udělal problémy skoro všem družstvům.

První zápas začalo kolínské áčko proti Lysé nad Labem. Lysá měla vyborné tvrdé servisy, a přestože se děvčata snažila, neminula nás prohra 0:2. Následovalo béčko, též proti Lysé a také inkasovalo prohru 0:2. Posledním naším zápasem byl vzájemný duel áčka a béčka. Tady šla výhra 2:0 na vrub áčka.

Pro mnohá děvčata šlo o úplně první zápasy v šestkovém volejbale. U áčka se přidalo přebíhání, se kterým se holky teprve seznámily a šlo jim to skvěle. Byla vidět chuť do hry a radost. Myslím, že se máme v průběhu roku na co těšit!

Trenérky Lucka a Martina a trenér David

 

2. liga U20 děvčat

Holky U20 vyrazily v sobotu do Havlíčkova Brodu. Soupeř který na první pohled nevzbuzoval respekt, byl ve hře nad naše síly. Sobotní den našim holkám vyloženě nesedl, i když jednoznačné skóre 3:0 a 3:0 pro soupeře hovoří jasně, tak jasný byl jen první set, prvního zápasu. Vzdorovali jsme, ale banální chyby náš tým sráželi. Na bezchybně a vyzrále hrající soupeřky jsme nenašli recept. Už se těšíme na odvetu!! Sestava: Nečasová, Krausová, Russová, Knižáková, Richterová, Betková, Doušová K., Málková, Jarešová, Stieberová, Kantorová

 

Krajský přebor děvčat U18

Další kolo krajského přeboru U18 se odehrálo v nedaleké Kutné Hoře. Nejdříve „B“ tým, který odehrál nejdříve zápas proti velmi dobře podávajícímu soupeři z Říčan. Bohužel alfa a omega týmu je příjem a naše podání, to moc nefungovalo a když se povedlo, bohužel nás zradila mezihra a malá komunikace celého týmu. Zápas se prohrál jasně 3:0. V druhém utkání nás čekala domácí Kutná Hora, ta byla slabším soupeřem a to se potvrdilo hned v úvodu. V prvním setu jsme sice tahali za kratší konec, ale v koncovce sérií podání jsme soupeře přejeli a vyhráli set. Bohužel taky poslední. Následně nás znovu zrazoval příjem a také naše vlastní podání. Prohra 3:1. Sestava: Doušová E., Pospíšilová, Hamtáková, Mikšovská, Petřinová, Doušová K., Kozáková, Nezavdalová, Váchová, Bílková

„Áčko“ hrálo se stejnými soupeři v opačném pořadí. S Kutnou Horou nebyl problém a hladká výhra 3:0. Utkání s Říčanami byl o poznání dramatičtější. Oba týmy si velmi fandily a každý set dospěl do koncovek. Výborný týmový výkon, který jsme předvedli vyústil k výhře 3:1. Sestava: Krausová, Grumlová, Stieberová, Knižáková, Synková, Sukduláková, Betková, Málková