Chybí bojovnost a chuť vítězit

26.11.2014 09:54

Ahoj.

 

V sobotu 22.11. jsme sehráli další domácí utkání. Hostili jsme VK Rakovník, poslední tým tabulky. Přestože bylo jasné, že Rakovník nebude slabým soupeřem, chtěli jsme navázat na slušné výkony z předchozích kol a dvakrát zvítězit.

 

Sestava: M.Tomíšek, I.Gojný, D.Vejdělek, J.Nutil, J.Kopecký, D.Havlíček, libero S.Havel

Lavička: P.Rohla, V.Pejša, M.Strnad, D.Bartoš

Trenér: M.Šotola

 

Do prvního utkání jsme nastoupili v nezvyklé sestavě. Na postu univerzálního hráče nastoupil Honza Nutil, který v tréninku ukázal, že dokáže z "handy" i z doskoku velmi tvrdě zaútočit. Oba týmy začaly vlažně. Hra byla plná nepřesností a pro diváka nebyla moc atraktivní. I přes slušný příjem jsme se tradičně trápili na nahrávce. Naše útoky postrádaly přesnost, a ani náš servis nenutil soupeře k chybám. Oba soupeři se protrápili do koncovky setu, ve které byl Rakovník bojovnější a vyhrál první set 25:23. Do druhého setu nastoupil na post "univerzála" Michal Kočí a Honza Nutil se vrátil na post blokaře, kde nahradil D.Havlíčka. Naše hra se však příliš nezměnila a ani soupeř nepřišel s výraznější změnou. Do koncovky se šlo opět za vyrovnaného stavu. Závěr setu byl dramatický, Kolín i Rakovník měl k dispozici několik setbolů, štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu a my vyhráli 33:31. Kdo si myslel, že nás úspěšná koncovka druhého setu "nakopne", mýlil se. Náš výkon byl stále plný nepřesností, a ne vždy se dodržela trenérem nastavená taktika. Soupeř se navíc začal prosazovat útoky středem sítě, a celkem pohodlně vyhrál 25:21. Ani ve třetím setu se nedařilo podle naších představ. Navíc se zcela vytratila bojovnost, což je u tak mladého týmu trestuhodné. Nepomohlo ani střídání. Za Michala Kočího nastoupil Marek Strnad, ani ten však svým výkonem týmu nepomohl. Set byl sice vyrovnaný, ale vyhrát jsme ho nedokázali. Prohráli jsme 23:25 a celkově 1:3 na sety.

 

Nástup do druhého utkání se povedl. Soupeř působil až odevzdaně, nekladl téměř žádný odpor a my vyhráli drtivě 25:14. I začátek druhého setu nebyl špatný. Vytvořili jsme si náskok, a vše nasvědčovalo tomu, že vyhrajeme i set druhý. V půli setu se však nepovedlo několik útoků a obrana také nefungovala tak jako na začátku. Rakovník začal sbírat body hlavně úspěšnými bloky. Vytratila se soustředěnost, opět se přestala dodržovat taktika. Soupeř se na nás bodově dotáhl a náš výkon začal být nervozní. Prohru jsme už nedokázali odvrátit. Porážka 20:25 nás poslala na dno, z kterého jsme se už nezvedli. Výsledky dalších setů hovoří za vše. Třetí set jsme ostudně prohráli 10:25, a ani čtvrtý set nebyl o mnoho lepší, 17:25. Celkově jsme prohráli 1:3.

 

Přestože je první rok v KP1 z našeho pohledu sehrávací, a na výsledky neklademe takový důraz, je tento víkend zklamáním. Rakovník nebyl lepší, ale byl bojovnější. Náš tým je mladý a nezkušený, ale právě bojovností by měl vynikat. Bohužel, opak je pravdou. Abychom nebyli jen skeptičtí, je třeba říci, že tréninková morálka je výborná. Tréninkové metody fungují, a pomalu se začínají projevovat v naší hře. Například výkony Dana Havlíčka a Michala Kočího mají stoupající tendenci, a věříme, že se k nim brzy přidají další mladší hráči.

 

Očima trenéra: 

Dvojzápas s Rakovníkem se nám herně nepovedl. Družstvo v současné době prochází obdobím, kdy velká část tréninkového objemu je zaměřená na zvyšování fyzické kondice, tudíž je pochopitelná větší chybovost v herních činnostech. Proto bych nechtěl hodnotit výkony jednotlivých hráčů z volejbalového hlediska. Ale musím souhlasit s autorem článku Standou, že je potřeba zapracovat na morálně volních vlastnostech. Na chuti a vůli se poprat s nepříznivým vývojem utkání, tam vidím naše největší rezervy, zejména mladší hráči musí projevit větší chuť vítězit.

 

V následujících utkáních nás čekají týmy z TOP 3. Dvakrát za sebou se představíme "venku", 29.11. v Roztokách u Prahy a 6.12. v Dobříši. Poslední utkání tohoto kalendářního roku sehrajeme 13.12. v domácím prostředí proti Zruči nad Sázavou. Tabulku a rozpis zápasů najdete na našem webu nebo na: http://stc.cvf.cz/1415/souteze-muzi/kp-muzi-1

 

Na závěr by jsme chtěli poděkovat fanouškům za jejich podporu.

 

Ahoj.

Standa, Míra a Martin