Cenná zkušenost: starší žákyně si zahrály proti reprezentantkám

26.09.2022 18:04

O víkendu vyjela dívčí složka na 1. kolo Českého poháru starších žákyň do Hradce Králové. Sestavu tvořila děvčata ročníků 2008/2009. Pro mnohé to byla na poháru premiéra, navíc jsme byli nalosováni do těžké skupiny, takže jsme jeli s cílem sbírat zkušenosti. A taková byla i realita. Ze šesti zápasů byl pro nás vítězný jen jeden, a to s týmem Mělníka (2:0), který ovšem měl v týmu nasazená mladší děvčata. S řadou týmů jsme vedly vyrovnaný souboj a rozhodně jsme měly na to je porazit. Byly to zápasy s pražskou ZŠ Mikulova (0:2), Táborem (1:2) či Kunicemi (0:2). První sety byly vždy vyrovnané a byla to pak otázka štěstí v koncovce, ale v druhém jsme pokaždé nepochopitelně ztratily sílu, odhodlání, bojovnost, koncentrovanost. Chyby na podání, na příjmu, nepřesná nahrávka. Na druhou stranu ale holky i překvapily. S týmem Liberce plným vysokých holek jsme první set rovněž hrály vyrovnaně s porážkou 21:25. Druhý set však už byla naše klasika, set jsme lehce ztratily. Poslední sobotní zápas jsme hrály s Turnovem. Tým, který měl v základní šestce dvě hráčky reprezentačního výběru U16, skvělou nadějnou nahrávačku r. 2010, ale také reprezentačního trenéra U16, nad ostatními zcela vyčníval. Holky šly do zápasu se strachem, ale nakonec statečně nastavovaly ruce na rychlé smečované podání soupeřek i taktické útoky hodné kadetek. Uhrály jsme nakonec na Turnov 10 a 13 bodů, ale byla to statečná prohra, ze které si holky odnesly vlastně úžasnou zkušenost. Zahrály si proti reprezentantkám. Nás trenéry nejvíce mile překvapil závěrečný nedělní zápas se silným Nymburkem. Prohrály jsme sice opět 0:2, ale byl to pohledově hezký volejbal, viděly jsme na hřišti radost a odhodlání. Je možné, že za odvedený výkon mohou rodiče, kteří na poslední zápas dorazili a koukali se, ale holky se konečně snažily. Podávaly, útočily, čapaly balony v poli. A nakonec si slíbily, že do příště si pořídí plyšového maskota, aby jim přinášel taky nějaké to štěstí.

To, že jsme řadu setů prohrály je důsledkem jedné věci. V týmu zatím není žádný lídr, holky si po pár neúspěších přestávají věřit a odpadávají psychicky. Pochvalu si ale zaslouží Nikola Knížáková, naše nejlepší smečařka, která v průběhu zápasů extrémně zlepšila svou hru v poli a byla tou, která nevzdala jediný míč. 

Sestava: Málková (K), Morová, Knížáková, Opočenská, Mikšovská, Králová, Horčičková, Gojná V., Krausová

Trenéři Hanka, Dan

 

Druhé kolo krajského přeboru U16 pokračovalo v Nymburce. Poznali jsme další soupeře. První zápas proti Příbrami B vyzněl jednoznačně v náš prospěch a výhra 2:0 byla doma. Druhý zápas proti Příbrami A už byl těžší. Kvalitní podání a rychlá hra soupeře znamenaly velké problémy s příjmem a následné neúspěšné zakončování. Prohra 0:2. Poslední utkání proti domácímu Nymburku začalo překvapivě dobře. Do poloviny prvního setu jsme vedli. Potom přišly naše chyby ve všech činnostech a první i druhý set jsme ztratili.

Dnešní bilance tedy jedna výhra a dvě prohry. V říjnu nás čeká i ČP, proto se musíme v hale začít tvrdě připravovat.

Sestava: Pošík J., Metzl F., Morávek J., Honzíček D., VašákJ., Novotný  M., Křiva K., Boček M., Nohejl T. a Hrabal Č. 

Děkuji Márovi Tichému za asistenci a věrným fanouškům za atmosféru.

Gábina