Body přijely po kolejích.

01.03.2016 14:50

Do  Kralup místo do Benátek, vlakem místo autem. A to nebyly jediné změny, které nás potkaly v nedělním kole krajského přeboru starších žákyň.

Benátky – Kolín 1:2 (-17, 17,-11)_

Začátek zápasu se nesl v duchu naprostého ticha a našeho sbírání bodů. Soupeřky tahaly od začátku za kratší konec a naše družstvo nemělo výraznější problém. Jak snadno jsme v prvním setu zvítězili, tak snadno se Benátky dostaly k setu druhému. Našich osm zkažených servisů a špatný příjem nemohl přinést nic jiného. Třetí, rozhodující set byl už ovšem zase v naší režii. Zlepšilo se vše. Podání, obrana i útok středem.

Kolín – Kralupy 2:1 (23, -23, 7)

Tak tenhle zápas jsme si užili. Domácí jsme zaskočili vším, čím se dalo. Dobrým podáním, skvělým útokem ze středu sítě a světe div se, hrou v poli. U soupeřek často útočily zadní hráčky. Jednak díky špatnému příjmu a také zřejmě taktice trenéra. S tím jsme si však skvěle poradili. Na smeči se rozehrála Anička (nesmím jí říkat Andula), která v předchozím zápase musela jít ze hřiště. Ovšem jak se teď říká, rozdílovou hráčkou byla Nikola. Její útoky ze středu znamenali vždy bod pro nás, a co bylo stejně důležité, to byla její hra v poli, zejména vykrytí bloku na obou kůlech. Musím ale pochválit i všechny ostatní. Danča měla tentokrát svůj smečovací den (někdy je bagrovací atd.). Verča výborně podávala a nahrávačky byly také v pohodě. Simona všechny přetlačila na bloku ( jednoruč ) a Lucka se tvářila normálně.

A že mi chybí něco o zápasu s Kladnem? No … prohráli jsme. A vůbec mi to nevadí. Byl to zápas, kdy i přes porážku nemůžu holkám mnoho vytknout. Hrály to, co v současnosti umí, a soupeřky toho uměly víc. Nehledě na to, že dvě byly větší než já.

Takže dvě vítězství, čtyři body a dobrý pocit. V zápase proti Kralupům jsem si uvědomil, že nechodím sem a tam, neposkakuju, nechytám se za hlavu, nýbrž sedím, dívám se na holky, které hrají dobře, a občas zahlásím něco, o čem jsem přesvědčený, že jim prostě musím sdělit :D. A přitom soupeř není žádný nazdárek a umí to.

Lukáš