Bod není moc, ale ani málo.

13.11.2014 08:19

Ahoj.

V sobotu 8.11. vyrazilo "áčko" k dalšímu venkovnímu utkání do Doksů u Kladna, kde hrají své domácí utkání Tuchlovice. Bylo jasné, že souboj s čtvrtým týmem tabulky bude náročný, přesto jsme věřili v úspěch v podobě bodů do tabulky.

 

Základní sestava: M.Tomíšek, H.Nutil, D.Havlíček, D.Vejdělek, M.Kočí, I.Gojný, libero S.Havel

Střídačka: J.Kopecký, P.Rohla, M.Strnad a V.Pejša

Trenér: M.Šotola

 

Do prvního utkání nasadil trenér „mladé pušky“, za Honzu Kopeckého nastoupil Dan Havlíček a za zkušenějšího Marka Strnada hrál Michal Kočí. Poprvé se objevil v základní sestavě náš nejzkušenější hráč I. Gojný. Trenérova volba se ukázala jako správná, v celém prvním setu jsme s favoritem drželi krok, na útoku skvěle hrál M. Kočí, který „skládal“ balon za balonem. Ale i ostatní se činili, zaskočený soupeř nezvládl koncovku, a my vyhráli 23:25. V druhém setu domácí zlepšili hru a i přes náš stále dobrý výkon jsme prohráli 25:22. Ve třetím setu jsme vyhořeli hlavně v útočné činnosti. Soupeř získal velký náskok. Trenér poslal na hřiště Honzu Kopeckého a Máru Strnada, hra se zlepšila, ale vysoké prohře 25:14 jsme už nezabránili. Do čtvrtého setu jsme vlétli jako blesk, náš náskok se stále zvyšoval. Soupeř sáhl i k střídání nahrávačů, ale ani to nepomohlo. Za hlasité podpory naší střídačky jsme zvítězili 14:25 a vrátili tak Tuchlovicím drtivou porážku z předchozího setu. Stav 2:2 a získaný bod nás zbytečně uspokojil. V rozhodujícím pátém setu jsme od začátku tahali za kratší konec, a prohráli celkem jednoznačně 15:7. Prohra 3:2 mrzela, ale zároveň nám dávala naději do druhého utkání, na další bodový výsledek.

 

Druhé utkání se zdaleka nepovedlo, tak jako první. Všechny sety si byly velice podobné. Soupeř skvěle přihrával, útočil rychlými akcemi, které jsme nebyli schopni ubránit ani na bloku ani v poli. Náš servis byl naopak neškodný, s častými chybami. Ani příjem nebyl kvalitní a když už se povedl, byly naše akce často zablokovány soupeřem. Nepomohlo ani trenérem naordinované střídání. Prohráli jsme hladce 3:0 (13, 18, 18).

 

Očima trenéra: 

Myslím si, že jsme si znovu dokázali, že jsme schopni odehrát kvalitní utkání i proti papírově silnějšímu soupeři. Naše postavení v tabulce je důkazem toho, že v současné době nejsme schopni kvalitní hru předvádět stabilně, naše výkony jsou nevyrovnané. Pevně věřím, že zkušenosti získané v těžkých zápasech nás budou posouvat výkonnostně nahoru a naše hra bude vyrovnanější. Velkým pozitivem je pro mě zjištění, že tým táhne za jeden provaz, je schopen zabojovat i v situacích, kdy se herně nedaří. Starší hráči jsou pro ty mladší příkladem, jak zkušenostmi, tak bojovností.

 

Jak název článku napovídá, ani bod není málo. Díky získanému bodu proti kvalitnímu soupeři, jsme se udrželi v tabulce před VK Rakovník. S Rakovníkem změříme síly v následujícím utkání, které sehrajeme „doma“ v hale STAP 22.11.

 

Přijďte nás podpořit v utkání podzimu, budete vítáni. Těšíme se na Vás.

 

Rozpis dalších utkání najdete na webu v sekci Tabulky a výsledky, nebo na adrese  http://stc.cvf.cz/1415/souteze-muzi/kp-muzi-1

 

Ahoj.

Míra, Standa a Martin.