Béčko mladších žákyň v Kostomlatech

24.02.2016 15:36

Krajský přebor mladších žákyň, 21.2.2016

 

Dne 21. února se konalo další kolo našich mladších žákyň "B", tentokrát jsme vyrazili do Kostomlat.

Den začal vskutku vesele, už na srazu začali první problémy. Zmatky v dopravě, i menší technické potíže. Naštěstí jsme krizi vyřešili a společně vyrazili.

 

První zápas jsem hráli proti týmu z Kunic.

Naše děvčata předvedla celkem slušný výkon. Začátky obou setů vypadaly tak trochu ospale, ale když děvčata dotáhla soupeřky, zjistila, že by bylo možné vyhrát. Oba sety byly v celku vyrovnané, nicméně, ke konci jsme udělali pár chyb a soupeřky toho dokázali využít ve svůj prospěch. Tento zápas skončil porážkou pro Kolín (25:19 ; 25:20). Ale celkově hra vypadala velmi dobře. Jen tak dál!

Sestava: Blažková B., Kvasničková K., Masopustová B., Nováková K., Pátková A., a Vorlíčková K. Náhradnice: Koděrová D., Vlachovská A.

 

Ve druhém zápase jsem stáli proti Pečkám.

Tento zápas vypadal ještě mnohem lépe, děvčata omezila vlastní chyby v poli, na podání a celkem pěkně se scházela i na útoku. V obou setech dokázaly využít chyb soupeřek, a zvítězit, ikdyž to bylo velmi tesné. Velmi důležité vítězství proti druhému týmu z tabulky (my jsme na čtvrtém místě). Fantastické vítězství.

 Kolín:Pečky (25:22 ; 25:23)

Sestava: Blažková B., Kvasničková K., Masopustová B., Pátková A., Vlachovská A. a Vorlíčková K. Náhradnice: Koděrová D.

 

Poslední zápas dne byl proti domácímu týmu, teda proti Kostomlatům.

Bylo to největší drama dne. Naše děvčata si (nejspíše) byla jistá snadnou výhrou, do zápasu nastoupila s vysokým sebevědomím, které ovšem hodně rychle opadlo. Hned od začátku se začaly kupit naše chyby, v jednu chvíli úplně odešel příjem, když už byl příjem, tak se objevily chyby na náhře. Sem tam se nepodařil ani servis, a hra se doslova "zastavila". Domácím se povedlo zvítězit v prvním setu 25:14, celkem flustrujicí výsledek. Do druhého setu kolíňačky nastoupily trošku zklamané z výsledku prvního setu, není se čemu divit. Ale hra vypadala lépe. Od začátku to bylo vyrovnáné, omezeli jsme vlastní chyby, konečně nám vycházel příjem a měli jsme pěknou sérii servisů. Ovšem ke konci setu se zvedla morálka také našim soupeřkám, kterým se podařilo,  po našich vlastních chybách dorovnat bodový stav. Naštěstí se děvčatům podařilo zvítězit, nicméně to bylo jen o tři body. Takže pro Kolín 25:22.                                                                                                                               Byl před námi tiebreak. Opět velmi vyrovnané, ale před výměnou stran jsme se trhly o dva nebo tři body, ale znovu se objevili vlastní chyby, převážně na servisu. Přece jen se děvčata dokázala "kousnou", zabojovala a s nejtěsnějším možným výsledkem zvýtězila. Sice jen o dva body, ale i to se počítá. Takže tiebreak 15:13, a konečné vítězství 2:1.

Sestava: Blažková B., Koděrová D., Kvasničková K., Masopustová B., Pátková A. a Vorlíčková K. Náhradnice: Vlachovská A.

 

Myslím si, že to byl celkem vydařený den, chtěl bych pochválit děvčata za jejich snahu a výsledky. Ale pořád je co trénovat. Také bych rád poděkoval Lukáši Blažkovi, paní Pátkové, panu Novákovi a rodině Kvasničkovým  a v neposlední řadě Báře Spoustový za morální podporu našeho "béčka".

 

Pavel Rohla