2. Základní škola je teď oficiálně volejbalová

16.10.2012 10:35

Výborná zpráva, kterých není nikdy dost: 2. Základní škola, tedy "Západka", se stala oficiální partnerskou školou Českého volejbalového svazu. Znamená to, že tam naši trenéři vedou volejbalový kroužek, z nějž děti s největším zájmem o tenhle sport přecházejí do našeho klubu. Diplom, osvědčující partnerství se svazem, převzali v říjnu zástupci školy vůbec první v Česku.

Zařazení do nového projektu přitom nebylo jen tak. Předně jde o projekt výběrový, takže šanci rozhodně nemá každá škola. Podmínky jsou tvrdě dané, například: volejbalový kroužek se koná na 1. i na 2. stupni, minimálně 50 žáků musí být registrovanými členy volejbalového svazu, škola se zúčastňuje školních volejbalových turnajů - a samozřejmě spolupracuje s místním klubem. Tedy s námi.

Takže teď už jen si přát, aby spolupráce dál šlapala. Poděkování patří nejen vedení školy (jejímiž absolventy je několik dospěláckých členů SK Volejbal Kolín :-), ale samozřejmě i trenérům, Šotkovi a všem dalším, kteří projektu pomohli na svět.