1. liga: muži udělali důležitý krok k záchraně

11.03.2024 17:21

 

Extraliga chlapců U18

O víkendu jsme odehráli poslední kolo turnaje extraligy U18 v Jirkově. 

První zápas proti BlueVolej Ostrava jsme vyhráli 3:0. Kluci podali velmi dobrý výkon s minimem chyb a vítězství si opravdu zasloužili. Bohužel ve druhém zápase proti VK Ostrava jsme se chyb nevyvarovali, hlavně v koncovkách, takže i přes dobrý výkon jsme prohráli 0:3. V neděli jsme nastoupili proti favoritům turnaje z Karlových Varů. Do zápasu nastoupili kluci z lavičky, aby se porvali o vítězství.  Soupeř však byl nad naše síly a byla z toho druhá prohra 0:3. Poslední zápas jsme hráli proti domácímu Jirkovu. Začali jsme velmi dobře, vyhráli první set a v druhém sahali po vítězství. Měli jsme 3 setboly, bohužel ani to nestačilo, my smolně prohráli a to nám zlomilo morálku - a ztratili i tento zápas 1:3. 

Je dobré,  že kluci udělali veliký pokrok od začátku sezóny, ovšem je před námi stále hodně práce. 

Soupiska: Kuba Pošík, Denis  Honzíček, Mates Malimánek,  Šimon Černý,  Pepa Vonšovský, Filip Metzl, Čenda Hrabal, Vašek Kubelka, Šotek a Ondra Prášek¨

Trenér Dan

 

1. liga mužů

O víkendu proběhla dvě kola 1. ligy. V pátečním duelu jsme přivítali tým Plzně a v sobotu jsme se vydali do Holubic. Celkově jsme vybojovali 4 body a posunuli se blíže k záchraně. Domácí zápas proběhl hladce, Plzeň jsme přehráli ve všech směrech a vyhráli 3:0. Sobotní utkání bylo náročnější, neboť jsme čelili vedoucímu týmu tabulky. Sice jsme nezačali špatně, ale nedokázali jsme si připsat koncovku prvního setu. Další dva sety byly vyrovnané, ale my byli úspěšnější. Čtvrtý a pátý set patřil soupeři, který nás dostal vždycky dostal na začátku pod tlak a my už nedokázali dotáhnout. Celkově to byl vyrovnaný zápas, ale soupeř hrál o trochu lépe v poli. Tento pátek nás čeká domácí zápas proti MFF Praha - v rámci předposledního kola soutěže. Děkujeme všem za podporu a budeme rádi, když přijdete fandit i na poslední domácí zápas sezóny.

Sestava: Kuba, Michal H., Ríša, Tomáš, Haufino, Séva, Adam, Šotek, Mára, Ječmen, Denis, Šimon a Ruda

 

Krajský přebor dívek U14

V neděli jsme odehráli poslední kolo zimní části krajského přeboru mladších žákyň. Podle výsledků se nyní určí nové skupiny, ve kterých se bude bojovat o konečné umístění. 

V této části soutěže se Kolín A umístil na 5. místě a Kolín B na 9. místě.

Áčko si místo pojistilo dvěma výhrami nad Nymburskými bombami B (2:0) a Kolínem B (2:1). Hrály Kamča Lehká, Noemi Blažková, Stela Haufová, Aneta Husáková, Johanka Hladíková, Lea Dubová, Kačka Nezmeškalová a Viki Cháberová. 

Béčko sice třikrát prohrálo, ale získalo bod ze sestrovražedného souboje s Áčkem. Hrály Natka Valihrachová, Ema Pánková, Anička Hladíková, Terka Hermanová, Laura Bohdanová, Bára Sýkorová, Ella Baráková a Bára Moučková.

Trenérka Lucka